Nejste přihlášen/a.
jak mám připevnit dilatci(mirelon) mezi podlahou a zdí?
prošel jsem o víkendu tři hyperobchody se stavebninami a ve všech mi doporučili že "bohatě" stačí MIRELON 5 mm.
a jak mám postupovat? mám ho jen přiložit ke zdi a pak třeba rozlít bet. potěr nebo pokládat dlažbu?
díky za odpo
My, když jsme si dělali plovoucí podlahu, tak jsme na stávající podlahu jen položili mirelon (také 5mm) a rovnou na něj dávali plovoučku.Není zapotřebí složité uchycení.
Ale mirelon pod plovoučkou není dilatační spáraJe to(spára procházející všemi podlažími, kromě základů) rozdělují objekt na menší celky. Tím předcházíme nepříznivým poruchám, které mohou vzniknout z objemových změn. Rozdělovacími spárami (spára probíhající celým objektem, i základem) dále oddělujeme i části stavby různě zatížené, různě vysoké, založené v nestejných podmínkách nebo v různých hloubkách.
max vzdálenosti:
Určuje norma a to následovně:
pro skeletové ŽB konstrukce je to po 30 až 45 metrech
u konstrukcích z prostého betonu je to max. po 10 metrech
pokud není objekt chráněn tepelnou izolací, zkracují se tyto vzdálenosti o 10 až 15 metrů
Šířka dilatační spáry závisí na délce dilatačního oddílu, na prostředí a na teplotě. Běžně se pohybuje mezi 5 až 10 mm. Užší dilatační spáry vyplňujeme zpravidla několika vrstvami asfaltové lepenky. Širší zaplníme pružným materiálem, který z venku opatříme ocelovým pásky, dřevěnou nebo umělohmotnou lištou. U střechy znamená dilatační spára přerušení vodotěsné izolace, proto je třeba dávat velkou pozornost řešení detailů.
Dilatační spáru můžeme provést jako zdvojení nosné konstrukce, vloženým polem, oboustranným vykonzolováním, kloubovým uložením apod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.