Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dyhovaná skřín

Od: martin525 odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, mám takoví problém omylem jsem udělal dvě malé dírky do dýhované skříne asi 1 cm dlouhe a 2mm hluboké a problém je v tom že nevím jak to opravit kde se to dá znovu podyhovat nebo cokoli co tu skřín opraví tak jestli byste mi mohli poradit postupy nebo odborníky na tento problém děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slonbonjohn*
hodnocení

2x

1. Strč tam sirku, špejli ..., seřízni žiletkou, zabruš, obarvi příslušným barevným odstínem, přelakuj. 2. Zakup malé balení opravného tmelu příslušného odstínu a zatmel, přebruš, nalakuj. Možností je i více.

1jara*

Jsou i tvrdé vosky na opravy nábytku, postup jak psal slon.

martin525
hodnocení

OK to je jedna možnost a ta pro ty měně šikovné :)? existuje nějaká opravna? kde by se dali ty dvířká úplně předýhovat? děkuji moc za odpověd

hodnocení

0x

Tak pokud trváš na předýhování odnes to nějaký truhlárny a oni ti to předýhují, ale pokud to je na korpusu musí se skřínka rozdelat.

Ale řekl bych, že by to mohlo jít jak tady už bylo řečeno a opravit to voskem, na tvrdej potřebuješ pájku, takže to zatím zkus měkkým. Vůbec nejlepší bude, když sem dáš fotku, bude se líp radit co s tím.

martin525
hodnocení

jo jako ten způsob opravy by šel ale ta dvířka se tím nárazem co způsoblio ty dírky zevnitř prohla a dýha je popraskaná naštěstí dřevo nejspíš neprasklo takže pro mě je jediný řešení někam to odvést a nechat předýhovat ale nevím jestli to dělají v obyčejným truhlářství nebo ve specializovaném obchodě to by mě zajímalo jestli nemá někdo zkušenosti kde by tak mohli dělat něco podobného.

martin525
hodnocení

jinak fotku mohu zařídit ale jsou to opravdu obyčejný dvířka bez vzoru prostě rovna plochá deska a na ní z jedné strany prasklá dyha a na druhé jsou dvě malé dírky prostě na p*****í a nejhorší je že zato odpovídám já takže to musím co nejdřív zařídit a nemám tušení kam to zavést byl bych rád kdyby to mohli zařídit v obyčejném trulářství ale jestli někdo ví o jakémkoliv místě kde to opraví tak prosím o radu . děkuji za odpověd

Tak v každým truhlářství kde mají širokopásovou brusku a dýhovací lis to nebude problém. Odkud jsi?

martin525
hodnocení

Brno-Město a totálně nezkušený v tomhle ohledu takže to je pro mě dobrá zpráva ted ještě zjistit kolik to tak bude stát a konečně si oddychnu děkuji moc za vaše rady moc ste mi pomohli jak je to tu zvykem :) kdyby ještě někdo náhodou věděl tu cifru co si musím připravit byl bych také vděčný.

Tak cenu ti nepovím a někoho od Brna ti taky neřeknu neb to tam neznám. Ale pořád si myslím, že předýhování je až úplně poslední štace. Napřed bych zkusil opravu voskem. Ono to bude mít trochu jinej odstín než je teď.

hodnocení

0x

Opravdu by to chtělo fotku. Trochu mi není jasné, jak lze udělat do dýhované skříně z jedné strany 2mm hlubokou dírku tak, že z druhé strany je to prasklé. Pokud to nejde opravit jen zmiňovaným voskem, zkusil bych zbrousit lak dýhu překytovat a zase přelakovat. Předýhování je opravdu poslední možnost, protože než se párat se zbrušováním dýhy atd, to už je jednodušší vyrobit dvířka nová. Ale problém je v tom, že původní dýha je ztmavlá UV zářením, tedy odstín se trefí jen za cenu přimoření, ale to zase po nějaké době ztmavne až příliš. A ne úplně zanedbatelný fakt je to, že jde li o dvířka, bývá dýha skládána do kresby - tedy aby leta na sebe navazovala.

doplněno 22.10.11 21:20:

K té opravě - jde li o Brno, napadá mě např: acerinterier.cz/...

martin525
hodnocení

Moc rád bych poskytl fotky ale fotoaparát mám v práci takže leda v týdynu :( a asi budu nucen využít tech vašich zminovaných oprav jen se bojím že to ještě zhorším vůbec nevím jak na to předpokládám že vosk je modulovatelný jak tmel nebo není? Jinak jaký lak se používá a bude ta prasklina vidět hodně? mám štestí že prasklina vede přesně vedlě čary letokruhu takže snad ne moc. prosím kdyby tu někdo mohle rozvést ten postup moc by to pomohlo v pondělí to hodlám vše pořídit a opravit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]