Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Izolace sporáku

Od: olivasm* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, potřebovala bych poradit co můžu použít mezi sporákem a zdí za izolaci, aby to dobře vypadalo. Mám nový domek na zahradě a sporák je natěsno u zdi. Protože mám vedle sporáku kuch. linku a zeď je už obložená dřevotřískou se vzorem kachle by se tam nehodily a tepelně by zeď neodizolovaly. Ve zdi za sporákem je asi v hloubce 3cm veden selektrický kábl .n Jedná se asi o velikost 1,20m x 1,20m.

Děkuji za rady

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Za elektrickým sporákem prakticky žádná tepelná izolace nutná není.Pokud chcete vylepšit pozadí mezi skříňkami,zkuste Lacobel barevné sklo,celoplošný obklad.

JABRAKA

olivasm*
hodnocení

Já zapomněla napsat, že se jedná o sporák na tuhá paliva a zeď je tedy i hodně horká. Samozřejmě, že se jedná i o ochranu zdi před postříkáním při vaření.

jabraka*

Ten Lacobel vyhoví i u tohoto sporáku,není to levná úprava,ale jde vybrat docela estetické řešení .

Malý příklad: truhlarstvi-luxra.cz/...

JABRAKA

kamill*
hodnocení

0x

nie som požarný technik ,ale viem, že do červena rozpálena platňa šporáku,alebo "červená"dymová rúra má do 700 st! Na svojej drevenej "roubence" mám drevo pri šporáku obložené superizolom = 1200st C! 4cm x 61x 100 po 27 Eur/kus + 10 cm vzduch medzera! Ochrana pred postriekanim z varenia je až nakoniec -hociako .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]