Nejste přihlášen/a.
Otázka pro pana Cukráře nebo někoho jiného kdo má zkušenosti se zateplením .
Řeším otázku zateplení u starého RD . Přízemí : kombinace kámen plus palené cihly, podkroví na věnci nově vyzděno z porothermu . Chtěl bych zateplit pouze hořejší část domu (od věnce na horu) spodní část klasicky nahodit . Bojím se toho abych dům neuzavřel a uvnitř se nevyskytli plísně i když je podřezáno.
Moje otázka zní je to takto možné?
Pokud ano můžu tento přechod mezi klasickou omítkou a poly. oddělit soklovou lištou , kterou použiji k založení poly?
Děkuji za cenné rady
Pane Bukasl,
"Bojím se toho abych dům neuzavřel a uvnitř se nevyskytli plísně i když je podřezáno." bojíte se zbatečně, protože plísně nejsou následky zateplení, ale špatné práce. Mnoho baráku bylo zatepleno a nejsou plísně. Jen špatně odvedená práce je příčina
odpověď, Váš postup je možný, ale nelogický , příklad, vezmu si zimní péřovou bundu a kraťasy, abych se nepotil v zimě na horách...
můžete použít zakládací lištu, ale osobně jsem proti ní, páč lze provést lehčí levnější, snažší ukončení. To se budete zespodu dívat na hliník jak oxiduje?
doplněno 21.10.11 12:38:pane Bukasl,
Jistě že bych mohl být konkrétnější u ukončení zateplení. Pokud mi dáte detail stěny, tloušku izolantu, naznačím jak ukončit kočkopsa, tedy izolaci...
Přeji Vám hezký víkend, ale rozmyslete si to ještě.
Díky ,
chápu je to logické . Jen mohl by jste být konktrétnější co týče lehčího a snažšího ukončení .
Díky
šel bych se zateplením ještě 90cm pod terén. Pod terénem pak ochránit zateplení nopovou folií.
Když ukončíte nad terénem, budete mít studené podlahy, bude tam výrazný tepelný most.
To nebude potřeba neboť mám na izolaci (v podlaze 15 až 20 cm poly) . Mě by spíše zajímalo, jak toto řešit bez soklové lišty jak naznačil pan Cukrář
Tak jsem si říkal,jestlipak Milan vytáhne svou oblíbenou péřovou bundu!Je jasné,že je nesmysl zateplovat půlku baráku a nechat do druhé půlky táhnout zimu.
JABRAKA
Pan Milan to řekl dle mého názoru přesně. Pokud se zatepluje, pak se má zateplit komplexně. A než půlku baráku tak raději nic.
Nadneseně se to dá vyjádřit tak, že když zateplíte jen horní polovinu, tak dole bude zevnitř probíhat jistý druh inverzní situace. Teplo se bude držet v horních partiích a zima se bude držet dole. Nebude zde probíhat přirozená cyrkulace pomocí teplého stoupavého vzduchu. Otevřete dveře a pustíte dovnitř chladný vzduch, který by se měl ohřít vnitřním prostředím a zvolna stoupat vzhůru a unikat jako vlhký při větrání ven. Ale tím, že bude nahoře tepleji nebude moci ohřívaný vzduch stoupat, zůstane uvězněný v dolní partii a bude způsobovat vlhnutí, plísně, zamlžená okna a nepříjemný pocit na kůži.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.