Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení kuchyně nad studeným sklepem

Od: sona* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

potřebuje zateplit kuchyň, mám byt nad sklepem, který slouží jako garáž. V úvahu připadá nalepit nějakou izolaci ve sklepě na strop.

Je to starý 3patrový panelák. Nemám s tím žádné zkušenosti, prosím o radu, co bych měla použít. Kuchyň vytopím v zimě pouze na 12 stupňů.

Děkuji za pomoc.

Soňa

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Několikrát se to tu řešilo,stačí běžný polystyren EPS,nalepený stavebním flexilepidlem na strop sklepa.Dá se to nalepit i nízkoexpanzní pěnou,nebo něktrým typem montážního lepidla.Stačí jen 10 cm,protože prostor není na plném venkovním prostředí.

JABRAKA

dobrou odpověď Jabraky malinko upřesním, páč se jedná o vnitřní prostředí, postačí i "stavební" lepidlo za 120Kč. Třeba i Z 301 PS

sona*
hodnocení

Dobrý den, moc děkuji za radu. O víkendu se do toho pustím. Přeji hezký den. Soňa

sona*
hodnocení

Moc děkuji za radu.Hezký den. Soňa

stirecek*
hodnocení

2x

Před cca 14dny jsem lepil 10cm polystyren pod ložnicí, zbytek už mám zateplený dva roky, jen ložnice chyběla. Lepil jsem to na pěnu, ovšem chce to podepřít alespoň na půl hodiny. Pak vypěnit případné spáry, zaříznout přebytečnou pěnu a hotovo. Polystyren jsem též vsadil i do oken ve sklepě na chodbě, ale ten na jaře zase vytahuju, protože ve sklepech je zima jak v jeskyni i v létě.

hodnocení

0x

Dobrý den

Ráda bych se zeptala jak se to dělá když se lepí polysteren na strop ve sklepě tam kde je rozvod elektřiny nikoliv pod omítkou ale jen na uchytkách přímo na zdi.Takže kabel na stropě k osvětlení je vidět.A případně jak se to dělá kolem osvětlení.

děkuji Jana

Jani, to jsem zvědav na nápady...

osobně bych musel vidět prostor, podle toho se URČITĚ najde řešení.

Rozvod elektriky je třeba jeden kabel, nebo 6 kabelů a několik metrů zatočené, odbočky, atd...

jedině foto

Dobrý den tak zasílám foto a předem děkuji za ochotu a pomoc

Jana

Zateplení kuchyně nad studeným sklepem
stirecek*

Jano osobně bych ten kabel obešel, polystyren zaříznul podle kabelu a tu vzniklou mezeru cca 3cm bych i stím kabelem vypěnil pěnou. Kdykoliv by se ten kabel dal pak vytáhnout po odstranění pěny. Nebo zateplit tím stylem, že by se nechala mezi polystyrenem a stropem vzduchová mezera, něco jako falešný strop, ale bylo by na to potřeba víc pěny nebo lepidla. Tam kde není třeba mít pěkný vzhled bych volil jednodušší a méně pracné řešení, jde o účel, ne o estetiku.

Taky přidávám pár foto:

stirecek.rajce.idnes.cz/...#

Jani, můžete klidně postupovat podle dobré rady Stírečka i jeho fotek. Pokud je problém s kabelem ke světlu, je možnost buď ho zaříznout drážku polyše (1,5x1,5cm) , nebo světlo dát na stěnu.

Osobně bych dal EPS ne lepidlo, nebudete muset fixovat do zaschnutí...

Jen bych dobře očistil strop, hlavně výstupky od šalování, aby nebyla velká spotřeba lepidla. Doufám že není na stropě malba...

jarkacerna*
hodnocení

0x

Dobrý deň, keďže je tam garáž, je vhodné až nutné opáštiť horľavý EPS niečím nehorľavým: najlepšie asi sádrokartónom.

Jarko, asi bych tam nedával SDK, páč nikdo to kontrolovat nebude.

Zdravím Vás děti i manžela... v březnu na kafe?

jarkacerna*

Dobrý deň, nemyslela som kvôli kontrole, ale kvôli bezpečnosti.

Kafe - určite ste už teraz pozvaný (-í), ale absolútne netuším, kedy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]