Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nestíhám uklízení společných prostor

Od: tomvesely* odpovědí: 9 změna:

Jak mám to udělat, aby mě sousedi nešikanovali kvůli úklidu společných prostor? Jsem hodně pracovně zaneprázdněn a nemívám čas uklízet, vracím se domů nad nocí, přespím a ráno ve 3 nebo 4 h. odcházím z bytu. Kolikrát jsem pryč i celý měsíc, nebo 14 dní v kuse na služební cestě, tak po chodbách nešlapu, ale sousedi mě stále buzerují, abych dodržoval 14 denní úklidy , řádně vyklízel sklepy na velký úklid, pravidelně odklízel sníh a neustále leštil hlavní dveře a zajistil noční zamykání dveří, ačkoliv v bytě a domě jsem maximálně jednou, či dvakrát do měsíce. Jak jim mám zdůvodnit, že je to z jejich strany zcela nevhodné, ponižující až amorální jednání, taková šikana, když se v domě zdržuji minimálně a na létání s kýblem co 14 dní nemám čas. Oč jim jde? Poraďte.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Oč sousedům jde?

No prostě o to, aby v domě bylo čisto...a také o to, aby nemuseli uklízet za Vás.

Také jsem pár let v bytovém domě bydlel...a také jsem pracovně dost vytížen, ale na úklid jsem si holt čas musel najít.

Jinak u lidí co uklízet nemohli to v našem domě bylo tak, že si zaplatili studentku co v domě bydlela a ta uklízela za ně (a velmi poctivě). Oni měli svou povinnost splněnu..a ona si zase přišla k nějaké koruně, spokojenost byla na obou stranách.

Pokud jste tak moc pracovně vytížen, zadarmo asi nepracujete, takže pár korun někomu dát za úklid by pro Vás neměl být problém.

lidus*
hodnocení

2x

V našem panelovém domě se to vyřešilo firmou na úklid a je konečně klid, všichni totiž nadáváme společně na tu firmu.

hodnocení

2x

Uklízení společných prostor, to je u domu, kde není úklidová četa nutností. Od doby, kdy jsme celý dům si koupili všechny nájemníci, máme firmu, která se stará o pravidelný úklid všech společných prostor, včetně sklepů jsme bez starostí. Za léta, kdy jsme museli pravidelně společné prostory uklízet, jsme zajišťovali v zimě při odjezdu z domu a v létě, kdy jsme jeli na dovolenou a byl na nás úklid, zástupce. Na Nový rok se nám stalo, že napadlo 40 cm sněhu, nezbylo nic jiného, než se obléknout a jít čistit chodník, kolem celého paneláku, horor. *hej**hej**hej* Pro vás je důležité zjistit, kdo má dům na starosti. Spojit se s ním a zjistit, co vše, máte jako úklid zajišťovat? Dále se ho zeptat, zda náhodou neví o nějaké důchodkyni, která by si ráda vydělala nějakou korunu, tím, že by za vás uklízela. Důchodkyně bude ráda, že bude mít nějakou korunu navíc, vy můžete mít hlídače bytu a výběrčího schránky. Hlavně budete mít klid ze sousedy, uděláte vstřícné gesto.

krkovicka*
hodnocení

0x
Něco na schůzi schválili a tak to prostě je.Nemůžeš?Tak si zařiď.Na schůzi se může schválit i uklidovka,která za poplatek v týdnu kdy nemůžete uklidí za Vás.Platíte si jí i sám.Dohoda mezi sousedy taky může být.Nejste jediný.Co třeba starší nemocná vdova?To přijedou děti a uklízí.

bena*
hodnocení

0x
Jestliže jste tak velmi vytížen a byt obýváte minimálně,tak si buď někoho na úklid najměte nebo zaplaťte sousedovi za to že za vás uklid provede.

jabraka*
hodnocení

0x

Tome:

Jako v jiných bytových domech ve vlastnictví bydlících,je nutné udržovat v dobrém stavu i společné prostory.To snad pochopíš.Víš,jak vypadají tyto prostory v domech,kde se neuklízí?Mám občas možnost přijít do domů,kde jsou bydlící pochybných kvalit a nefungující členská samospráva.Je to jako v cigánském lágru.

Proto rozumní a inteligentní obyvatelé uzavřou mezi sebou dohodu o úklidu a pak je bydlení radost,i když to znamená občas i uklidit okolo bytu.Vždyť doma si také každý denně uklízí.

Lze samozřejmě najmout na úklid pracovníka(-ci) ale ze zkušenosti to nedělá dobrotu a úklid není zaručen.

Najmout někoho lze i pro jednotlivce,prostě udržovat pořádek není buzerace.

JABRAKA

hankauk*
hodnocení

0x

Tome, kolik bytových jednotek je v daném vchodě, že to vychází na vás každých 14 dní?! A pokud nemáte čas přes týden, musíte si, holt, máknout o víkendu. To se nedá nic dělat. Taková pravidla se v domě nastavila ... možná jste nebyl přítomen, když se to na nějaké schůzi domluvilo, ale to vás, bohužel, neomlouvá. Jak už bylo řečeno výše, budete si muset na úklid někoho zjednat nebo to prostě řešit ve svém volném čase.

olaf71*
hodnocení

0x

já osobně jsem na to sr.. a to z důvodu, že sousedi ve spol. prostorách dělali nepořádek a já bydlel v garsonce sám, cca.dvakrát denně přijel výtahem. bydlel jsem v nájmu, takže jsem žádnou dohodu neodsouhlasil, vždy jsem jen na chodbě posunul na nástěnce ručičku z mého jména na další.Ale pokud chcete mít klid, tak se domluvte s někým, jestli to za Vás udělá za úplatu.

hodnocení

0x

Určitě nejde o šikanu ze strany sousedů vůči Vaší osobě. Jen po Vás vyžadují, aby jste dodržoval to co ostatní. Nezdůvodňujte jim, proč to nejde z Vaší strany a skuste to vyřešit tak, aby to šlo .Třeba domluvou se sousedem, že si datum úklidu s někým prohodíte. Není nad dobré sousedské vztahy, jinak to otravuje život Vám i jim.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]