Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umístění vestavné varné desky

Od: olca* odpovědí: 5 změna:

Můžete mi prosím někdo poradit? Nevím si rady, zda mohu umístit vestavnou sklokeramickou varnou desku přímo nad lednici? Mám totiž v minigarsonce pro kuch. kout k dispozici pouze 130 cm. Dala bych tedy zleva malou varnou desku 30x50 cm, pod ní lednici (je vysoká 85 cm a pod prac. desku se vejde, zbyla by mezera na odvětrání cca 3-4 cm mezi vrchem lednice a spodní částí varné desky) a vpravo dřezovou skřínku 80 cm s malým dřezem vpravo, Zůstal by mi mezi varnou deskou a dřezem alespoň malý kousek pracovní plochy. Nechci dát sklokeramickou desku hned vedle dřezu, Takhle jsem si to vymyslela, ale nevím, zda to je z technického hlediska možné tak udělat? Nemám v malém bytě moc jiných možností kam lednici dát a pod linkou by byla dobře "uklzená, když "každý centimetr je dobrý". Děkuji předem za radu. Olča

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

No ono tak ani nejde o to, že by varná deska topila nad lednicí, jako spíš o to, že samotná lednička potřebuje přístup vzduchu. Když dáš lednici pod pracovku a nebude mít nikde žádný větrání tak to nebude moc fungovat. Takže tam rozhodně nech ty 3-4 cm co máš nad lednicí a modli se, že to bude stačit.

olca*
hodnocení

Díky za odpověď, zkusím a jak říkáš, budu se "modlit" aby to tak fungovalo. *andel* Z levé strany mé "pidikuchyňské" linky by byla vlastně její boční strana tvořena samotnou lednicí, již to nebude ze strany žádnou deskou uzavřené. Takže by lednice měla přístup vzduchu po celé straně zleva vzadu asi cca 1-2 cm ode zdi. Pouze vlevo nahoře na lednici tu pracovní desku podložím hranolkem právě ty 4cm vysokým, abych ji dostala do roviny po celé délce, protože vyšroubováním nastavitelných nožek pod kuch. skřínkou se dostanu o ty 4 cm nad lednici. Myslíš, že bych měla umělohmotný vršek lednice překrýt něčím žáruvzdorným nebo teplu odolným? Vůbec nemám žádnou zkušenost s tím, jakou teplotu ta sklokeramická deska dospodu bude vyzařovat. Ještě jednou dík.*uf*

hodnocení

2x

Tak napriklad indukce hreje celkem dost. Jinak se sklokeramikou nemam takove zkusenosti, ale hadal by jsem, ze se deska zahreje, tudis musi nejake teplo okolo byt, coz by se mohlo odrazit ve vetsi spotrebe elektriny prave u lednicky. toto je pokus o logickou uvahu, tak me mozna nekdo opravi

kejki

Indukce ten teplý vzduch nuceně vyfukuje ventilátorem. V každém případě by to chtělo odělat průduch odzdola nahoru pro přívod vduchu pro lednici.

olaf71*
hodnocení

0x

proč ne. deska žádné odvětrání ze spoda nemá a ani dolů nehřeje, jak elektrická, tak plynová už vůbec.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]