Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Zařizujeme koupelnu a nemůžeme shodnout jestli dát sprchový masážní box nebo zděný klasický sprchový kout. Od více lidí jsem už slyšela, že boxy jsou nekvalitní a po několika letech stejně nefungují (a nejsou už pak v 2leté záruce), praskají trubice i dno vaničky, netěsní a jsou celkově pak nevyužité. A taky je zde určitě úklid a údržba, která je náročná. Můžete mi napsat důvody, proč bysme si jej měli pořizovat a normálně udělat zděný sprcháč? Čím víc argumentů, tím lépe.
Prakticky veškeré zboží lze dnes sehnat v několika cenových a kvalitativních kategoriích..stejně tak i sprchový box.
Pokud máte na relaxační sprchu čas...a náladu, a v neposlední řadě máte dostatek teplé vody (a uvědomujete si že příprava TV něco stojí), pak si klidně KVALITNÍ sprchový masážní box pořiďte.
Pokud máte peněz méně, pak za peníze co stojí méně kvalitní sprchový box, můžete mít velmi kvalitní klasický sprchový kout...s ruční i hlavovou sprchou.
Kvalitní značkový sprchový masážní box může stát i více než 390 tis Kč..v jednodušším provedení třeba jen polovinu..., ale pokud to bude výrobek "No Name OBI" za 15tis, pak se kvalitě nesmíte divit.
zajděte do marketu, kde boxy prodávají a důkladně si je prohlédněte. zkuste dveře a celkovou stabilitu, fórový plast, někde pokovený. vše se klepe, klepající se posuv. čím víc zákoutí a záhybů, tím víc náročné na údržbu. není nad jednoduchost. já se přikláním k čistému sklu s anticalc na pantech, bez přímého dotyku s vaničkou. když se pak podíváte na cenu kvalitního jednoduchého sprcháče a sprch.boxu, tak zjistíte že se moc neliší. pokud by byl box opravdu kvalitní, tak je cena někde úplně jinde.
Loupala jsem po něm dlouho očkem, až jsem v praxi zjistila, že je mi to nepříjemné Ale to není argument, že jo. Spíš: proberte si v hlavě celý týden zpět. Kolikrát jste skutečně měli čas a chuť to využít? I když, týden je moc dlouho, to už má člověk iluze o čase. Spíš je dobré si každý den říct: ano, TEĎ půjdu a budu se masážovat a vůbec kvůli tomu nepřijdu pozdě do práce
Sečtěte to za nějaké časové období a vydělte čtyřmi, ať máte skutečnou představu o využitelnosti...
Nicméně skutečný argument podle mě je: kdo to bude udržovat, ať rozhoduje.
Mohu porovnat - v bytě jsme měli masážní box a nyní máme zděný. Je pravda, že jsme se OBČAS - to musím zdůraznit - masírovali horkým proudem vody, ale bylo to skutečně tak max. 2 až 3 x za zimu, a to nemluvím o potřebě vody, která se jen míhá...Takže za mě určitě palec dolů. Raději si zajdu na řádnou masáž k masérovi a nebo se naložím do vany. Na to, aby vodní masáž měla nějaký účinek je potřeba, abyste se masírovali skutečně nějakých řádově desítky minut, tak si spočítejte tu protečenou vodu, ještě k tomu teplou (dražší).. Takže asi tak..
Taky jsme se rozhodovali a nakonec vybrali masážní box, ne zrovna nejlevnější. Podruhé už bych už do něj nešla. V záruce nám měnili vyvíječ páry, odtok . máme nízkou vaničku - katastrofa a občas smrdí. V rozích se drží plíseň a nějaké ultrazvukové čištění je na to krátké. Masáže prakticky nepoužíváme, jen občas v zimě si dám páru. Masáže jsou daleko lepší v masážní vaně nebo rovnou ve vířivce na terase. A sprcháč jednoduchý otevřený, kde se nemá šanci uchytit plíseň. M.
Nevím přesně, co to je ten masážní box. Bydleli jsme jeden čas (při rekonstrukci bytu) čtvrt roku v apartmánu, kde měli takový sprchový kout, který měl asi šest masážních trysek. Jestli se myslí toto, tak to mi připadalo na nic a vůbec jsem to nepoužíval. Byl to takový ostrý proud, že to spíš bodalo než masírovalo. Nebylo to nic extra příjemného (respektive nijak mi to nezvyšovalo krásný požitek ze sprchy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.