Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit brizolitu?

Od: lenka123* odpovědí: 7 změna:

Zdravím všechny, snad tu najdu někoho, kdo mi poradí. :(

V místnosti mám je na dvou stěnách brizolit, který už tu byl, když jsme se nastěhovali. Už je tu x let a nyní bych se ho ráda konečně zbavila. Navíc, když ještě chceme malovat na červeno. Co vše pro to musíme udělat? Máme i vyštukovat? Jde to udělat nějak, aniž by se ten brizolit musel nejprve škrábat? Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Opravdu je to brizolit?Ten se dělá pokud vím zvenku?

lenka123*
hodnocení

ano, je to brizolit... ne jen venku

lenka123*
hodnocení

pardon... *ne, jestli se má vyštukovat, ale, jestli se to nejdřív musí i seškrábat předtím, než se vyštukuje

stany*
hodnocení

0x

Ja bych se toho nezbavoval, břizolit podle mne byl, je a bude nejtrvanlivější povrchová úprava vůbec. Já bych na něj natahnul perlinku a na tu bych vyštukoval a vymaloval, ale pokud se ho chcete zbavit, otlučte to, srovnejte podklad hrubou omítkou a na to vyštukujte, popřípadě jde jen štuk, ale byl by ve více vrstvách a asi by praskal.

lenka123*
hodnocení

Nechci se ho zbavit ÚPLNĚ :) Jen ho nechci vidět na té zdi! Chci ji mít rovnou.

Tak říkáte perlinku, pak vyštukovat a na konec stačí jen vymalovat? :)

hodnocení

0x

Lenko, větší výstupky zmenšíte mechanicky, natáhnete lepidlo, pak štuk.

Vše je o výběru vhodného matroše.

jabraka*
hodnocení

0x

Tento povrch znám,ale dělal jsem ho pomocí vinylové tapety.Jsou i lidé,jimž se taková stěna líbí.Proti gustu,žádný dišputát.Odstranit se to dá pomocí sádrové stěrky.Nanese se na stěnu,která se musí předem napenetrovat,protože to bude za x let pěkně mastné.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]