Nejste přihlášen/a.
dobrý den,
přestěhovali jsme se do nového bytu kde jsou nainstalovány termostatické hlavice danfoss s omezením 2-5 a i když je na dvojce tak topí , přestože je teplo a ostatní radiátory nehřejou. Barák je zateplený a jsou vyměněná okna, docela mě štve, že topí a já musím větrat, aby se tam dalo vydržet. Poraďte, jak to vyčistit nebo jestli musím koupit novou hlavici, či ventil, podle bývalého majitele jsou měněny asi před 10 lety. díky
Já mám také ty hlavice a byly na nich zarážky, které popisujete. Myslela jsem, že to je kvůli dětem, aby s nima nekroutily, děti nemám, tak jsem to vyndala. Udělala jsem chybu? Asi jsem to i vyhodila. Má to nějaký vliv na funkci těch hlavic? Díky za odpověď.
Zarážky po obvodu hlavice tedy jejího krytu, nemají vliv na provoz žádný...jen pro laika blokují možné nastavení teploty v daném rozmezí...tedy např. 18-22stC...
Druhá regulace ventilu se týký samotného ventilového tělesa a souvisí s hydraulikou, respektive s hydraulickou vyvážeností soustavy, v podstatě se takto nastavuje hydraulický odpor, který ventil klade proudící teplonosné kapalině (vodě). Správné nastavení se v malých soustavách dá i odhadnout, ale jinak se počítá výpočtem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.