Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Termostatický ventil-hlavice

Od: rozbeeth* odpovědí: 8 změna:

dobrý den,

přestěhovali jsme se do nového bytu kde jsou nainstalovány termostatické hlavice danfoss s omezením 2-5 a i když je na dvojce tak topí , přestože je teplo a ostatní radiátory nehřejou. Barák je zateplený a jsou vyměněná okna, docela mě štve, že topí a já musím větrat, aby se tam dalo vydržet. Poraďte, jak to vyčistit nebo jestli musím koupit novou hlavici, či ventil, podle bývalého majitele jsou měněny asi před 10 lety. díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Zkuste hlavici sundat a vyměnit ji na jiný radiátor.Tak zjistíte co je vadné,jestli hlavice nebo ventil.Na hlavici je obvykle matice která se povolí,bez tečení vody.

ency*
hodnocení

0x

Zkuste odšroubovat hlavici a vyzkoušet, jestli není ventil zaseklý - zkuste jej zatlačit nějakým nástrojem a pak nasaďte hlavici. Třeba to pomůže.

lui*
hodnocení

0x

Většina termohlavic co jsem viděl, má na sobě možnost nastavení max a minimální teploty. Takovou posuvnou zarážkou, nebo kolíček uvnitř. Koukněte jestli to není tohle?

rozbeeth*
hodnocení

díky za rady, sundal jsem hlavici a vyčistil a je to

ency*

No výborně. Ona se ta jehla umí občas zaseknout.

Já mám také ty hlavice a byly na nich zarážky, které popisujete. Myslela jsem, že to je kvůli dětem, aby s nima nekroutily, děti nemám, tak jsem to vyndala. Udělala jsem chybu? Asi jsem to i vyhodila. Má to nějaký vliv na funkci těch hlavic? Díky za odpověď.

Zarážky po obvodu hlavice tedy jejího krytu, nemají vliv na provoz žádný...jen pro laika blokují možné nastavení teploty v daném rozmezí...tedy např. 18-22stC...

Druhá regulace ventilu se týký samotného ventilového tělesa a souvisí s hydraulikou, respektive s hydraulickou vyvážeností soustavy, v podstatě se takto nastavuje hydraulický odpor, který ventil klade proudící teplonosné kapalině (vodě). Správné nastavení se v malých soustavách dá i odhadnout, ale jinak se počítá výpočtem.

troja*

ta packy tam mají ten význam, že si nemusím nic pamatovat. Jen tak n.př: V koupelně večer otevřu na 24°C = červená zarážka) a mám tam ráno teplo, když odcházím, otočim na doraz (modrá zarážka) na 18°C a jen to temperuje celý den ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]