Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problem s elektrikou v panelovem bytě

Od: jaroslavh* odpovědí: 7 změna:

Přestalo mi svítit stropní světlo v jenom pokoji, po rozdělání vypínače žádné napětí nenaměřeno, ani jsem se nedoměřil ničeho přímo u vodičů na světle, přivedl jsem do vodičů na vypínači fázi,ale ani tak světlo nezačlo svítit, v místnosti není žádná krabice. jen dvě zásuvky, vše je vedeno podlahou, ale z toho světla namám tušení jak a kam to vede. neporadí někdo? nebo kde by se dalo sehnat el. schéma panalákových bytů?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

V paneláku se používá pro rozvádění přívodů pro svítidla podlaha hořejšího bytu.Jeden rekonstruktér bytu předělával podlahu a veškerou elektriku vysekal spolu se starou podlahou.Sousedi byli vyděšeni,že jim nesvitila světla.

JABRAKA

petrbrno*

Tak to je hustý, jak to dopadlo

paaja*
hodnocení

0x

Natáhnout znovu od rozvaděče lištami, jiné rozumné řešení nevidím. Panely se proti sobě pohybují a zhusta střihnou nějaký kabel, který je nějak pitomě přivedený. Ještě bych zkontroloval, jestli se neuvolnil šroub na jističi.

jaroslavh*
hodnocení

To je varianta ktere bych se chtěl vyhnout, jelikož je to velice neestetické řešení :( řekl bych že to bude tažené přez jednu ze zásuvek. jističe jsou OK, jelikož mám jak světla tak zásuvky na jendoum jističi...

doplněno 18.10.11 08:24:

navíc když přivedu fázi na vypínač tak to stejně svítit nebude .

paaja*

Může být přerušený nulák, pak samotná fáze nestačí. Pak to zkuste estetičtěji dvojlinkou z nějaké co nejbližší zásuvky.

zkrat*

Je to možná neestetické, ale když uděláte nový rozvod mědí, bude to spolehlivě fungovat a v případě potřeby to bude dostupné pro opravu. Paneláková instalace je vesměs dělaná hliníkem, navíc panely pracují a mohou vodiče přerušit a k ničemu se nedostanete - alespoň ne snadno. Můžete překontrolovat spoje na tom vedení (zásuvky, vypínače), hliník je třeba pravidelně kontrolovat a dotahovat. Ale prakticky nic jiného neuděláte - zkoušet opravovat starou panelákovou instalaci je práce pro vraha (jako zostření trestu smrti).

troja*
hodnocení

0x

Ještě záleží na položení panelů ... lze jít podél stěny ke škvíře panelové stěny a pak trochu v oblouku u stropu doleva, nebo doprava a možná že mezi stropními panely bude zase díra ... tedy tohle se dá uplatnit pokud kolem vás projely v 68 tanky a nyní trvale pokud jezdí TIRáci *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]