Nejste přihlášen/a.
Přestalo mi svítit stropní světlo v jenom pokoji, po rozdělání vypínače žádné napětí nenaměřeno, ani jsem se nedoměřil ničeho přímo u vodičů na světle, přivedl jsem do vodičů na vypínači fázi,ale ani tak světlo nezačlo svítit, v místnosti není žádná krabice. jen dvě zásuvky, vše je vedeno podlahou, ale z toho světla namám tušení jak a kam to vede. neporadí někdo? nebo kde by se dalo sehnat el. schéma panalákových bytů?
Natáhnout znovu od rozvaděče lištami, jiné rozumné řešení nevidím. Panely se proti sobě pohybují a zhusta střihnou nějaký kabel, který je nějak pitomě přivedený. Ještě bych zkontroloval, jestli se neuvolnil šroub na jističi.
To je varianta ktere bych se chtěl vyhnout, jelikož je to velice neestetické řešení řekl bych že to bude tažené přez jednu ze zásuvek. jističe jsou OK, jelikož mám jak světla tak zásuvky na jendoum jističi...
navíc když přivedu fázi na vypínač tak to stejně svítit nebude .
Může být přerušený nulák, pak samotná fáze nestačí. Pak to zkuste estetičtěji dvojlinkou z nějaké co nejbližší zásuvky.
Je to možná neestetické, ale když uděláte nový rozvod mědí, bude to spolehlivě fungovat a v případě potřeby to bude dostupné pro opravu. Paneláková instalace je vesměs dělaná hliníkem, navíc panely pracují a mohou vodiče přerušit a k ničemu se nedostanete - alespoň ne snadno. Můžete překontrolovat spoje na tom vedení (zásuvky, vypínače), hliník je třeba pravidelně kontrolovat a dotahovat. Ale prakticky nic jiného neuděláte - zkoušet opravovat starou panelákovou instalaci je práce pro vraha (jako zostření trestu smrti).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.