Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je potřeba parotěsná fólie?

Od: kom72* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

renovujeme přízemní byt v dvoupatrovém cihlovém domě. Snížili jsme strop pomocí SDK podhledů, které jsem využili k:

- vedení elektroinstlace, přichycené pomocí motýlů na původní strop

- vložení minerální vaty pro částečné zateplení a utlumení zvuků od sousedů z prvního patra.

Původní stropy jsou dřevěné, skladba by měla být směrem od sousedů ke mě takováto:

- dřevěná podlaha uložená na trámech

- mezi trámy vysypaná škvára

- prkna držící škváru

- prázdný, cca 15 cm prostor

- dřevěná prkna obalená rákosem a omýtnutá - můj strop.

Udělali jsme konstrukci pro podhledy, nad konstrukci položili volně vatu. V místech kde jsou vyvedené dráty pro osvětlení jsme je propíchli skrz vatu.

Nyní řeším, jestli mám na konstrukci SDK lepit ještě parotěsnou folii a pak přidělat SDK desky nebo je to v přízemí zbytečné nebo se to vůbec nedoporučuje. Z okolí mám zcela protichůdné názory.

Pokud fólii lepit, je jedno, kterou stranou folii nalepím? Mám takovou průhlednou folii se zřejmě tkaninovou bílou mřížkou. Bylo mi sděleno, že folie propouští pouze jedním směrem, což se mi nějak nezdá. Já jsem původně chtěl folii nalepit z důvodu, aby se mi nedostávala vlhkost do izolace (vaty) nad sadrokartonem.

Dále pokud folii lepit, asi by byla chyba ji slepovat obyčejnou páskou třeba pod koberce? Kolik má mít fólie přesah u obvodových stěn?

Děkuji za vaše odpovědi a rady ohledně montáže či nemontáže fólie.

KOM

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

kom, mícháte (nebo ten kdo vás informuje) mnoho nepravd.

Zateplení mezi vytápeným Vaším bytem a sousedovým nad Vámi... kolik jste tam dal?

parotěska je zbytečná, páč ta se dává na jiné místo a jiný účel.

folie, které pouští jedním směrem páru je difuzní, ta tam nepatří...

pásky na slepení je potřeba použít ty správné, nikoliv nějaké náhražky...

"přichycené pomocí motýlů" co je to motýl?

doplněno 17.10.11 21:00: kom,
Dobrý den,
tak nějak jsem doufal, že se ozvete vy proč?
K elektroinstalaci - motýly jsou takove umelohmotne pásky, ktere se uprostred privrtaji na strop a tim vam po obou stranach vznikne prostor k zastrceni kabelu.
já chybař jsem špatně přečetl text a divil jsem se, jak jste motýlkem připevnil SDK.. moje chyba
K parotesce - takze i kdyz mam v SDK konstrukci naskladanou mineralni vatu o tloustce 5cm, nemusim folii davat? Nemuze tato vata navlhnout a nasledne treba plesnivět?
Ne nebude, nemá proč, jako že se nacucá vlhkostí? ale to tak není...
doplněno 17.10.11 21:11:

kom, chyba to není, neuškodí.

doplněno 17.10.11 21:19:

v koupelně je nutná dát ventilátor, nebo větrat oknem...

kom72*
hodnocení

Dobrý den,

tak nějak jsem doufal, že se ozvete vy ;)

K elektroinstalaci - motýly jsou takove umelohmotne pásky, ktere se uprostred privrtaji na strop a tim vam po obou stranach vznikne prostor k zastrceni kabelu.

K parotesce - takze i kdyz mam v SDK konstrukci naskladanou mineralni vatu o tloustce 5cm, nemusim folii davat? Nemuze tato vata navlhnout a nasledne treba plesnivět?

kom72*
hodnocení

Děkuji za odpověď. Ještě jsem se chtěl zeptat, v koupelně (cca 7m2) uz jsme tu parotesnou folii pod sadrokarton (na SDK konstrukci) nalepili - je to velka chyba? Folii jsem slepil oboustranou lepici paskou, tou samou, kterou jsem folii prilepil na konstrukci sadrokartonu.

kom72*
hodnocení

Takze nemuze se naopak stat, ze by prave ta paroteska vlhkost v prostoru pod sadrokartonem zadrzovala?

Mozna jsem zapomnel rici, ze prostor pod sadrokartonem neni nikam odvetravan, je to ciste snizeni stropu.

kom72*
hodnocení

Takze vam dekuji za vase odpovedi, jeste by jste mi neco poradil ohledne treba té izolační vaty, kterou jsme tam dali?

kom, ale já tam nebyl když jste dávali vatu, ja nevím jakou jste tam dali...?

doplněno 17.10.11 22:04:

je to dobrá vata

kom72*
hodnocení

Jedná se o minerální vatu:

Schwenk DF1 DUO tl.6/12cm (14.4m2/7.2m2)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]