Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vybourání otvoru ve zdi - je nutný překlad?

Od: barbakan* odpovědí: 20 změna:

Zdravím .

Chci ve zdi,která není nosná,vybourat při podlaze otvor o velikosti asi 80*60 cm.Musím tam dát překlad,když zeď je na šířku cihly?

Děkuji za odpovědi.

Pavel

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jedná se o šířku 15 cm? Použijte dva uhelníky třeba 40/40 nebo 50/50, vyškrábněte spáru mezi cihlou a vložte tam ten uhelník. Upevněte ho klínem a maltou. Pak z druhé strany to samé. Pak vybourat otvor.

barbakan*
hodnocení

Děkuji, i Vám ,za dobrou radu.

barbakan*

Omlouvám se,ale došlo ke špatnému měření zdi.Jedná se o kantku,čili 7 cm

Postup je stejný, vezměte dva úhleníky 40/40mm. Domnívám se, že 7 cm je opět nepřesné, protože cihla je tlustá: 3, 4, 6.5, 11, 12, 14...cm . Domnívám se, že jde o cihlu 6.5 cm s maltou. Je to tak?

barbakan*

Je to normální,klasická pálená cihla .Asi to bude ta o rozměrech 6,6 cm+ omítka.

No, byl bych opatrnější s volbou dvou úhelníků 40/40, to by se nemuselo vejít... Při této dimenzi stěny lze volit i subtilnější podpěru.

Jen se zeptám, pro slabší stěnu silnější uhelník.

Vždyť je to jen 60 cm, u zemi. Klidně by tam nemuselo být nic a přirozená klenba to udrží. Pilkou vyříznou otvor, a bude to držet.

Pokud je to dotaz pro mně, nepochopil jsem jej. Rozpětí je 80, nikoliv 60cm (to je výška), otvor má být obdélníkový, ta pilka mi uniká již úplně. Bylo snad špatně pochopeno slovo subtilní?

Ano pane"strejci"dotaz byl na vás. Karban píše:"ŠÍŘKA JE SICE JEN 60 CM"takže nevím jak to tedy je. Pilka je proto, aby se malta prořízla a cihla se vyndala. Subtilnější jsem pochopil jako silnější úhelník.

Vycházel jsem ze zadání prvního dotazu 80x60... (d x v)

Subtilní znamená menší, kostrukčně slabší... a netřeba mi vykat. :)

strejci, jsem ještě mlád a subtilnější jsem vždy považoval za silnější, větší, tlusčí a podobně. (Třeba subtilnější postava - tlustá). Tykání souhlas, píšu si do poznámek. Ahoj strejci.

Vlastně, je-li to, co je patrno u tvých reakcí opravdu tvá tvář, měl bych ti spíš chodit pro pivo... Zatím bychom byli dva, co se nestydíme... a možná ještě tesyk.

Strejci jak ti napsat abych taky nepřekážel?

Ano je to moje tvář, stará asi dva měsíce. Pro pivo mě nechoď, protože dvě piva za měsíc, to nestojí za to. Já se fakt nestydím za sebe a své názory.

výtka
Upozornění od sys strejc 01. 09. 2008 20:25:28

Tak jsme už dva... :)

jabraka*

Strýcu,přineste nějaké pro mne,oba!.Co se týče zdi,zkusil bych vyndat cihlu.Tu spodní.Pokud drží malta a nedrolí se jako písek těch 60 centimetrů určitě udrží samo.Stejně tam přijde rám a okno.To by mělo pak udržet.Pokud by tam nic už nemělo být,jen otvor,volil bych oblouk z klenby.

hodnocení

0x

Při šířce otvoru 80cm určitě... nemusí být ale nijak robustní.

barbakan*
hodnocení

ŠÍŘKA JE SICE JEN 60 CM,ALE I TAK UDĚLÁM TEN PŘEKLAD VIZ DRUHÁ ODPOVĚĎ.DĚKUJI ZA RADU

8976*
hodnocení

0x

Hele jsem zvědavý od přírody, možná to bude zajímat i ostatní, proč děláš díru do zdi u země,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,? jinak překlad není u kantky potřeba / v této pozici /, hezký den přeji

barbakan*

Kdo je zvědavý,moc se dozví.Tuto díru dělám proto,abych do té díry vložil myčku nádobí a proto že by mi celá myčka překážela v kuchyni,chci se probourat do špajzu,kde je pro ni dostatek místa,ale čelo myčky zůstane v kuchyni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]