Nejste přihlášen/a.
Řešíme problém ohledně zateplení domu. Zateplujeme svépomocí minerální vlnou a jedná se mi radu prodejce materiálu, že jsou možné 2 finální úpravy fasády. Tedy na perlinku natáhnout lepidlo, to vyrovnat a rovnou na lepidlo natřít fasádní barvu. Druhá verze je klasicky na lepidlo natáhnout štukovou omítku a natřít fasádní barvou. Máte někdo zkušenost s první verzí, tedy bez omítky? Bojím se, aby to lepidlo nezačalo dělat problém bez omítky jako vyrovnávacího finálního podkladu pro barvu?
Na lepidlo,armované perlinkou se po vyrovnání a přebroušení natáhne rovnou probarvená omítka požadovaných vlastností.
JABRAKA
Tomu bych rozmněla, ale jde právě o to, že jejich návod byl na stěrkovací hmotu po vyrovnání natřít rovnou fasádní barvu bez použití omítky (ať probarvené nebo neprobarvené). Zdá se mi to divné a nechci, aby jsme udělali chybu.
Radule, Váš postup "Tedy na perlinku natáhnout lepidlo" je velice špatný, snad jste chtěla napsat že se natáhne lepidlo a do něho se vmáčkne perlinka uhladí a pak povrch. To by takto šlo.
Pokud chcete dát na lepidlo štuk a fasádní barvu, nemůžete použít jakýkoliv štuk, ale specielní. Jinak je to porušení předpisů ETICS. Zdali se něco (ne)stane je nejisté... páč může dojít k prasklinám.
Dovedu si představit (viěl jsem to), že je opakovaně natáhne lepidlo a klidně fasádní barva. Osobně se přikláním jen k lepidlu a barvě.
Dobrý den,samozřejmě, že nejdřívě natahujeme lepidlo do ní vmáčkneme perlinku a natahujeme opět lepidlem. Do podrobna jsem to nechtěla rozepisovat, normu dodržujeme. Šlo mě pouze o informaci ohledně nátěru barvy rovnou na lepidlo bez použití štuku. Nebo právě jestli je štuk nutný a proč. O speciálním štuku na venkovní zateplovací systémy také víme.
Můžete mi, prosím, osvětlit, proč se přikláníte k barvě rovnou na lepidlo bez použití štuku? Děkuji za odpověď.
peníze a pracnost
doplněno 17.10.11 20:23:radule, viditelné nerovnosti jsou i na kvalitních fasádách...
když se lepidlo natáhne krásně, popřípadě přetáhnete jednou dvakrát řidké lepidlo, použijete správnou hustotu barvy... nemůže být problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.