Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zatepleni

Od: pavel1518* odpovědí: 6 změna:

Zdravim

Mel bych par dotazu ohledne zatepleni baraku (rekonstrukce). Budu zateplovat zdi pomoci EPS 14cm.

1.) Je nutne pouzit zakladaci listy nebo to jde i bez nich? Jakou maji funkci?( Jenom rovina)

2.) chci doplnit zatepleni na jedne zdi, ktera je jiz zateplena cca 3 roky nazpet asi jen 7cm EPS. Uz je na ni natahla probarvena fasada. Cim prilepit dalsi vrstvu EPS? Pena, fasadni lepidlo? a jak upevnit pripadnou zakladaci listu, uz tam jedna je...

3.) Na jedne zdi mam trochu nerovnosti rozdil tak 3 cm. Da se to resit pomoci vetsi vrstvy lepidla na desce?

Dekuji za pomoc.

Pavel

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

1) použítí lišt (hliníkových) je nepřípustné dle ČSN, v 90% zbytečných a lze řešit jinak a levněji.

2) to je problém s rosným bodem, bude se srážet právě na staré fasádě. Osobně bych doporučil odstranit. Jde to, někdy pracně, jindy zatažením za pruh perlinky a odřezávat. Záleží, jak kvalitně lepili... lepit pěnou, popřípadě silnější vrstvou EPS!

3) nikoliv lepidle, to byste prodělal kalhoty. nerovnost do 1cm lepidlem, nad 1 cm vylepit polyšem nerovnosti... lae záleží na individuelním pohledu...

andy01

Proč by zakládací lišty byly nepřípustné ČSN? Kromě toho zase tak zbytečný mi nepřipadají...

andy, protože ČSN nepřipouští styk hliníku a cementového lepidla.

To že Vám nepřipadají zbytečné je vaše právo, já jen tvrdím, že v 90 % jsou zbytečné a leze je vyřešit jiným lepším a levnějším způsobem.

Jsem přesvědčen, že když napíšete 10 důvodů proč ano, doložím 10 ne.

josef*
hodnocení

0x

Koukněte se na : baumit.cz/...

bod.č.1 - stránka 14

bod č.2-stránka 62

bod č.3-stránka 13

Josefe,

"Jako soklový profil doporučujeme používat" ...

str 62 bod 2 jsem nenašel...a 13 /3 taky nevím...

jirkamo*
hodnocení

0x

Pavle,

ad 1) zakládací lišty právě pro snadnější ustavení první šichty desek a druhý význam je velice zásadní

Neviděl jsi ještě zabydlené hlodavce, mají tam teplíčko, sucho a klídek. Jenom ten pelíšek pořád zvětšují, protože oni neuklízejí, ale dělají si nové a nové pelíšky. Takže spodek je potřeba chránit. Snad slabá naděje je omítnout spodek taky. V tom případě se stejně zakládá na pomocný trámek, hranol, aby to řezalo do roviny.

Ale sichr ist sichr , dej tam hliník

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]