Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
chceme jeste rychle pred zimou zateplit cast domu (jde o starsí domek, vetsina uz byla zateplena puvodnimi majiteli, pouze cast neni) a bohuzel s tim nemame zkusenosti. Jak silny polystyren je idealni? Popr. jaky typ konkretne?
Jedna se o dlouhou stenu (bez oken) na strane souseda (budeme muset pracovat u nej na dvore).
Diky.
U navrhování tloušťky izolantu záleží na tlouštce a druhu zdiva,které budete zateplovat. Jiná tloušťka je pro plnou cihlu,jiná pro beton.Důležité je také eliminovat výskyt tepelných mostů(věnec,překlady nad dveřmi,okny..). Minimální tl. izolantu bych navrhoval od 12cm.
doplněno 17.10.11 08:42: Důležité je také brát ohled na tepel.diagram,kde teplota 0°C by měla být vně zdiva.
Sice bydlíme v bytovce na Vysočiněz 50 let, takže zima pořádná,zdi jsou cihlové cca 50 cm a teď nám to zateplili 10 cm polystyrenem a můžu říct, že je to znát hodně.Na severní stranu bych se nebála dát i těch 12 - 14 cm, asi se to vyplatí nešetřit.
pavja,
jedu před zimou na výlet. Jaké si mám vzít oblečení...
ale takovou odpověď asi nechcete, časem poznáte, že zateplení domku je jako oblečení člověka. Správnou tloušťku izolantu lze stanovit podle mnoha kritérií.
Složení obvodového zdiva, druh zasklení oken a dveří, zateplení stropu, izolace podlahy, stáří objektu, počet osob a dětí, věk stavitele, druh a způsob vytápění.
příklad, pokud máte za barákem váš les, nezateplujte, pokud topíte elektrikou, jděte až na 20 cm...
ICQ 55180641
Ano, za domem je les (cca 60 metrů daleko, za zahradou, jsme pod kopcem). Jde mi o zateplení části domku, která byla přistavená v 70. letech, nejde o cihlu (je "montovaná"?). Je ze tří stran "volná" (tímto přístavkem získal domek tvar L a navazuje na pokoj je z jedné strany). Ze dvou stran zateplený pokoj je, ze strany u souseda není - on tam má dvorek s kurníkem a slepicemi, okno na této straně není. Střecha je rovná... Topíme plynem (klasika - plynový kotel + radiátory na vodu).
Jedná se o ložnici, cca 9 m2.
Myslím, že Milan to s tím lesem myslel tak, že pokud ho máte za barákem a je váš, tak zateplovat nemusíte. Můžete topit dřevem, investice do izolace by se vám nevrátila. Pokud máte za barákem les, který váš není, už je to složitější
No josefe, tento diagram tepelného odporu zdiva co jste tady dal, o průběhu teplot a o tepelných odporech jednotlivých vrstev informuje absolutně nulově. Stejně tak informace o teplotě 0 °C, která je mylná. Čili bych se pro příště takovýmto dezinformacím vyvaroval
kefidlo, určitě splní ČSN na "tepelnou pohodu" i na bilanci vodních par.
význam zateplení nemůžete nalézt, nebo jsem nepochopil dotaz?
doplněno 08.11.11 19:26:zkuste mě nalézt on line, pak to spočítáme...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.