Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Montáž předstěny

Od: bretbrodak* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se poradit o montáži předstěn v domě který rekonstruujeme. Jedná se o cca 25 let starou dřevostavbu z dřevěných panelů vyplněných izolací. Momentálně je skladba stěny od vnějšku budovy dovnitř následující - Zateplení Vinyl Siding (bílé plastové lamely)/minerální izolace/šedé obkladové desky (nevím přesně co, tloušťka cca 0,5cm)/dřevěný panel (vyplněný skelnou izolací)/cosi jako parozábrana (z jedné strany černá, z druhé béžová, nevím přesně zdali jde o parozábranu)/opět šedé obkladové desky.

Jelikož je povrh vnitřních obkladových desek značně nerovný a navíc potřebuji ukrýt další elektroinstalaci, rozvody topení a vody, apod. chtěl bych dům z vnitřní strany opláštit předstěnou z SDK. Na strop budu aplikovat minerální izolaci pokládanou na dřevěný rošt mezi trámy, pod ním udělám konstrukci z kovových profilů, na nich parozábranu (s přesahem na původní stěny) a navrch opět SDK.

Nyní již k dotazu - co se týče opláštění stěn prostřednictvím SDK, nejsem si jistý, co umístit do vzniklé předstěny s dutinou cca 5 cm, uvažuji o nějaké slabé (opět minerální) izolaci, ale nevím, jestli aplikovat i parozábranu a případně kam (přímo na železnou konstrukci předstěny, až za izolaci na původní stěnu, nebo vůbec nedávat)? Jak jsem již psal, pod původní deskou stěny je jakási fólie, která vypadá jako perforovaný papír, který jsem již v některých místech poškodil, proto uvažuji, jestli vůbec a případně kam dát novou parozábranu. Nechci, aby se mi někde v předstěně nebo hlavní stěně srážela vlhkost, jak jsem již psal dům je z vnějšku zateplen prostřednictvím Vinyl Sidingu.

Předem díky za kostruktivní podněty.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

0x

Pokud budes mit nekde studene misto (tepelny most) zadelas si i s parozabranou na problem, protoze diky tzv. parozabrane co tam mas bude tento prostor uzavreny a diky dalsim 50mm tepl. izolace muze dojit ke kondenzaci a nasledne plisni apod.

Dle me mas tri moznosti

1. Pokud neni treba dozateplovat (chces jen vyuzit prostor), zalep poskozeni folie a dej jen konstrukci s SDK nebo na oblozeni dej parozabranu novou pak konstrukci a SDK

2. Demotuj oblozeni vcetne folie, dopln izolaci, parozabranu a SDK

3. Pokud nikde nemas tepelny most muzes dat izolaci, ale jen za prepokladu, ze tepelny odpor doplnene izolace bude 1/5 z celkoveho tepelneho odporu, toto se ti asi nepovede urcit :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]