Nejste přihlášen/a.
Ahoj,mam odborne provedenou elektro instalaci v novostavbe a chystam se montovat vypinace. Zacinam vypinacema c1 na jedno svetlo a z krabice jdou tri draty-cerny,hnedy a fialovy. Prece maji jit jen dva a to cerny a hnedy,ne? Jak to mam chapat? V rozvodnych krabickach pod stropem je uz vse odborne zapojeno (firmou) tak predpokladam,ze je vse v poradku. Jen mi vrtaji hlavou ty tri draty. Martin
Samozdrejme,ze vyvody na svetla (kabel) ma tri barvy - cerny,modry a zelenozluty. Ja resim jen to,proc jsou tri draty na vypinac c.1 kde bude jedno svetlo se zarovkou? Zase nejsem upny neschopa tak proc bych mel platit zbytecne firmu,kdyz si to muzu udelat sam. Martin
proč ne, udělejte si to sám, věřím ve Vaší schopnost. člověk opravdu ušetří za práci. z praxe však vím, že jsem si chtěl sám vyvložkovat komín, jednoduché,ale nesehnal bych revizi. to samé topení, není problém,ale opět by byl problém revize. stavěl jsem celý dům, vlastně dva a všechno bych si udělal sám, ale neměl jsem známé na revize.
podporuji olafa níže...
máte na to revizní zprávu?
Pokud nemáte, začněte nejdříve mpntáží světel včetně žárovek a pak při montáži vypínače poznáte, které dráty zapojit. Fialový může být rezerva.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.