Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na spáry u okna silikon nebo akryl?

Od: lauraa* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, znovu se hlásím s dotazem.. Mám nově namontovaná plastová okna namísto původních dřevěných. Okna jsou namontovaná v panelovém domě, který mí už pár let zateplenou novou fasádu. Prý z tohoto důvod vznikla mezi venkovní fasádou a rámem okna poměrně velká škvíra (vlevo, vpravo, nahoře). Teď se chystá dorazit na začištění oken a osazení vnitřního parapetu zedík z firmy, která okna dodávala a montovala. Firma se chystá škvíru (mezi venkovní fasádou a rámem) zaplnit akrylovým tmelem. Známý, co provádí stavení dozory mi však tvrdí, že zaplnit jedině silikonem! Výrazně upozorňoval, aby to nebylo akrylem.. Jaký je v tom rozdíl a proč by ml být silikon lepší? Děkuji!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

1x

Silikon je od -50 do +120 stupňů, je odolní proti UV, vodě, plísni a má lepší přilnavost, ale nepřetíratelný. Akryl bych dal jen dovnitř kolem okna, ale použil bych štukový, vypadá jak omítka, přetíratelný.

ano souhlas neni co dodat

jabraka*
hodnocení

0x

Použil jsem v mnoha případech akryltmel v tubě,je dostatečně pružný a drží na něm všechny druhy nátěrů i tapety.Venku jsem přesvědčen,že bude fungovat také,jen se musí přetáhnout venkovním štukem,aby se dosáhlo kontinuity fasády.

JABRAKA

pecenkav*
hodnocení

0x

Jedine akryl, silikon na fasade nedrzi

jabraka*

Mám sice k dispozici silikonový tmel.který dobře drží i na fasádě a lze dobře přetírat barvami,je ale třikrát dražší jako akryl.

JABRAKA

mrkva*
hodnocení

0x

nevím. Spáru jsem vzal asi tak před 4 lety venkovním akrylem (od SIGA, mám dojem) a žádný problém

hodnocení

0x

proč nevyužít kompromis,prodává se silikonoakrylát*smich*,je pružný a přetíratelný,a pokud je tam přeci velká díra tak to nebudete zaplnovat celé tímto použijte stavební lepidlo a nebo vypěnit a seříznout afinálně dokončit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]