Nejste přihlášen/a.
Dobrý podvečer, prosím o vaše zkušenosti v oblasti montáže ocelových zárubní do porobetonových tvárnic. Firma usadila ocelové zárubně tak, že odřízla spodní rozpěru (správné označení neznám - rám vodorovný se zemí, který si myslím, že by měl být zapuštěný v podlaze). Spodní pant je tedy ve výšce 25 cm od podlahy, která bude z jedné strany zárubní z dlažby (koupelna) a druhá po zarovnání podlahy z lina (chodba). Nebude mezi dveřmi a zemí větší škvíra než je běžné? Četla jsem, že spodní pant má být od země 22,5 cm, aby veře dobe seděly. Práh plánovaný nebyl. Děkuji!
Spodní pant dveří je 22,5cm, pant od futer tedy musí být výše, aby dveře "neseděly" na zemi. Ale tak o půl až jeden centimetr, podle plánované podlahové krytiny (PVC, koberec s chlupem). 5 cm je docela dost, tam už proleze kočka!
Řezání spodní vzpěry je zbytečné, pokud má být usazena v podlaze. Nepíšete, jestli již máte hotové podlahy na finální výšku, ani jaká futra firma usazovala. U zárubní do cihly či ytongu má být vzpěra pod úrovní budoucí podlahy. Pouze zárubně do SDK jsou výškově upraveny tak, aby se daly usadit na již hotovou podlahu, po usazení se buď vzpěra zakryje prahem nebo vyřízne, jak už zde bylo řečeno.
Dobrý den, podlaha je zatím neudělaná. Jedná se o zárubně do jádra v panelovém domě - ocelové zárubně na 60cm dveře určené do porobetonových tvárnic - Montkov. Zárubně jsou navíc různě pokřivené, takže uvažujeme o jejich vyříznutí a osazení nových ( s firmou jsme se rozloučili..). Nicméně mě zajímalo, jestli jsme firmě nekřivdili.. Hned vedle jsou vchodové dveře, které jsou zasazené o kus níže - odpovídají na těch 22,5 cm jako všechny ostatní. Chápu, že podlaha ještě "nabyde", ale nechce se mi věřit, že o takový kus.. Pravděpodobně budou nakonec osazeny zárubně obložkové, kterým jsme se původně chtěli vyhnout z toho důvodu, že by mohly puchřet, když jde o osazení vchodu do koupelny...
Lauro budete mít velkou mezeru 2,5cm, ale dá se o 9,5mm snížit použitím nízkých pantů nebo stávající panty na dveřích seříznout. sezam-chrudim.cz/...
Stále vám ale zbude cca 15mm mezera, takže na spoj dlažba/lino jestli je pod dveřmi, bych opticky snížil použitím přechodové lišty. Ten jeden cm už nebude taková hrůza, tedy jestli nechcete bourat. jestli máte další dveře poblíž, měly by být ve stejné výšce, jak psal Milan.
doplněno 12.10.11 22:48:ten odkaz, co jsem poslal, jsou klasické panty, takže teď už na ty nízké
Za tuto informaci děkuji, ale nějak se mi příčí zajišťovat nižší panty, když mohly být správně osazeny zárubně...
Chtěla jste poradit, tak jsem vám poradil nejlevnější možné řešení, jestli si nechcete přešroubovat panty, nechte si klidně mezeru, mně je to šuma fuk ... Co se týká obložek, nevím proč jste o nich neuvažovala hned, když jste dělala nové jádro. Nic vám puchřet nebude, nicméně bych nedával obyčejné fóliové, ale lamino. Jen je nadávajte dřív než budete mít podlahu a kachle v koupelně. Obložky namontujete až na hotovou koupelnu a podlahu ať pak nemusíte zase dveře řezat a dle síly stěny si obložky necháte udělat. Nevím, kdo vám je bude dělat, nakonec by je měl kolem kachliček a dlažby přejet neutrálním transparentním silikonem, pak se vlhko nedostane do obložky. Čistě doporučený postup, klidně to můžete udělat i pozpátku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.