Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Montaž dřevenych obložek

Od: marcel82* odpovědí: 6 změna:

Ahoj . koupil jsem si drevene oblozky z polska potrebuji je namontovat nemaji zadne uchyty po obvodu ,a zed mi prekryvaji pouze 0,5mm maji sice drazku a le ta je hluboka jen 0.6mm , cos se my zda malo jak je mam uchytit.prosim porad te my nekdo dekuji za pomoc.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Upřímně řečeno, rád bych viděl, jak jste naměřil ten přesah vůči zdi o 0,5mm (slovy půl milimetru). Totéž drážka o hloubce šest desetin mi přijde dost pochybná - vždyť jen obyčejná hrana má 0,5mm.

Obložkových zárubní jsem udělal i osadil poměrně hodně (čti stovky). Běžně se zaměřují tak, aby obložka překrývala zeď alespoň 2cm, protože zedník na milimetry fakt nejede. Nemluvě o kolmosti otvoru. Obložky se do ostění zasouvají skutečně do drážky, ale i tam je potřeba mít co největší rezervu, takže klidně 2 cm hluboká drážka. Zedník totiž klíďo vyfrkne zeď, která není ve svislici, ale zárubeň, zejména část se závěsy musí být ve svislici, jinak budou dveře dřít o podlahu, nebo se budou např. samovolně zavírat.

Je to dost široké téma, opravdu hoďte fotku, z Vašeho popisu moc nepobírám.

Promon znám mnoho zedníků kteří po svých omítkách osazují i obložkové zárubně tak si prosím nech svých trapných komentářů a neďelej z osazení obložek kovbojku :-P

No, už jsem hodně kovbojek u osazování zárubní zažil. Zeď křivá o dva centimetry, to vidím dnes a denně.

Luigi, věř tomu, že nejde o kovbojku. To je prostě reál. Je možné, že existují za devatero horami a stejným počtem řek takoví zedníci, o kterých píšeš. Já jsem však dosud asi měl nehoráznou smůlu, protože jsem ještě fakt neviděl zedníka, který by zdil na půl milimetru, o kterém píše tazatel. Rovněž tak věř, že jsem z počátku vozil ve vercajku při osazování futer kladívko a majzlík. Postupem doby jsem seznal toto vybavení nedostatečným, a vozil jsem sebou regulérní bourací kladivo. A věř, že na něj často došlo.

stirecek*
hodnocení

1x

Obložky žádné úchyty nemají, lepí se na pěnu a pak se zaklpanou tou lištou. Nicméně je třeba koupit obložky dle šíře stěny ve svislé rovině. Ono to někdy hodně klame, že zeď je stejně silná dole jako nahoře ale není ve svislé rovině a rozdíl může být klidně i dva cm na dvou metrech. Na zedníky jsem nadával každý den. Pak je třeba koupit obložky o něco širší, aby ta lišta byla kam nasunout, protože obložka musí být v kolmé rovině, aby se dveře neotvíraly/zavíraly nebo nešoupaly dole/nahoře

hodnocení

0x

Dej sem pár fotek ať ten zázrak vidíme. Pak budeme chytřejší a třeba i poradíme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma oblozky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]