Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Různá velikost akumulační nádrže

Od: acer® odpovědí: 5 změna:

Mám akumulační nádrž 800L a chtěl bych tak 500L přidat.

Uvědomil jsem si, že pokud je jedna nádrž menší mohl by nastat problém.

Bude dřív natopená a vyhřátá voda půjde do zpátečky.

Má to nějaké řešení, nebo se musí použít vždy jen stejné objemy nádrží.

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

acere, jasně že nádrž 800 bude déle vyhřátá nežli 500litrů. Ale to přeci nevadí, to je jako dva radiátory, taky je nemáte stejné. Je to fyzika...

Záleží jak budet mít rozvod vody pro ohřev nádrží...

Já mám dva boilery a nemám problém, že by byl jeden méně a druhý více teplý...

nebo nechápu dotaz

hodnocení

0x

Nevím v čem je problém...

Prostě buď se osadí před akumulační nádrže elektroventil a MaR to bude ovládat.

Nebo se osadí nějaký jednodušší typ přímočinného regulátoru...

Konkrétně to samozřejmě záleží na způsobu zapojení...na komfortu obsluhy...finanční stránce...atd.

hodnocení

No myslel jsem že se to bude prát.

Malá nádrž bude natopená, spodek vařicí a bude se vracet do zpátečky a teplo půjde zbytečně pryč.

Systém klasika foto :

Různá velikost akumulační nádrže

proč jen malá nádrž

obě budou natopeny!

nebo jednu uzavřete?

doplněno 12.10.11 19:28: Jasně že budou natopeny, malá úplně a velká třeba 1/3. Ale půjde vařicí voda do třícestného ventilu.
blbost
obě nádoby budou natopeny na stejnou teplotu, jen v té větší (za stejný čas) bude méně teplé vody, za chvilku to dohřeje
až se teplota dostane na hodnotu teploty media bude se vracet z obou do kotle stejně teplá voda...
OK?
hodnocení

Neplánuji nic uzavírat.

Jasně že budou natopeny, malá úplně a velká třeba 1/3. Ale půjde vařicí voda do třícestného ventilu.

doplněno 12.10.11 19:27:

Což by mohlo systém rozhodit.

Někdo kdo to má, jestli by podal info.

doplněno 12.10.11 19:33:

Nevím , ptám se proto, protože pokud mám teď jednu a vrací se dole už 80, tak už systém nemá kam odvádět teplo a je lepší když už je kotel prázdný.

Takže jsem si myslel , že když půjde z malé horká voda bude to zlobit, navíc okrádat velkou o teplo.

Pokud by to fungovalo jak píšete, jedině dobře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]