Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dlažba i na zeď?

Od: ann* odpovědí: 14 změna:

Zdravím, potřebuji vybrat nějaké kachličky na zeď do koupelny, moc se mi líbí jedny kachličky, jen jsem zjistila, že je to dlažba :) myslíte, že by byl problém, kdyby jsem je použila na zdi?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomask*
hodnocení

0x

problém to není, jen dopředu upozornit obkladače...až bude vrtat doplňky atd. musí mít speciální vrták, často si pak účtuje peníze navíc než dohodnete protože potřebuje lepší vybavení

hodnocení

0x

Aničko, není žádný problém. Proč by měl být?

ann*
hodnocení

Já nevím :) jen se raději ptám, asi by nešly obklady dát na zem, ale tak dlažba na zeď by problém být asi neměl, díky. Jen asi ten vykružovák na dlažnu (na zásuvky) bude muset být jiný?

brunik

Problém je ve váze dlaždice, každou vypodkádat a ne jako obkladačky, které se přitlačí a drží. Námitky husté lepidlo bezpředmětná, sjedou.

olaf71*

osobně dělám obklad jenom na křížky. takže nesjedou

olaf71*
hodnocení

0x

rozdíl je jen v síle materiálu.

ann*
hodnocení

Tak super, tak to budu mít jen o něco malinko malinkatější již tak malinkou koupelničku, díky za info :)

sargo*
hodnocení

0x

Není to technický problém - kromě těch, co již byly zmíněny - spíš se zamyslete nad tím, jestli vám nebude vadit to vědomí a také to, že to lidi poznají (kteří se v tom alespoň sebemíň vyznají) - já vím, je to taková pocitová námitka, ale známe ženské. *smich*

ann*
hodnocení

Jo, dotazy budou, kde jsem sehnala takové kachličky *smich*

pt®

"ann", to je super nápad, alespoň sjednotíte dlažbu s obkladem a prostorově, to bude pěkné. Když máte malou koupelničku, bylo by dobré mít dlaždice ve světlé barvě. - stařenka

ann*
hodnocení

Světlé určitě budou :) sice ne ve stejném provedení jako podlaha, ale hodně podobné barevně :)

repkin*
hodnocení

0x

Vím, že je otázka stará, ale mám stejný problém v kuchyni. Mám velkoformátové dlaždice 30x60cm. Oškrábu barvu ze zdi a rozdělám trošku flexi lepidla. Nejdřív položím první řadu, kterou dole opřu o nezatíženou kuchyňskou linku až to zaschne, udělám druhou. Jen by mne zajímalo, jak mám udělat roh. Jak sami víte, dlažba je dost silná, takže dát na jedné straně až do rohu a druhou k ní a nebo tam nechat třeba 0,5cm mezeru a dlažbu vlastně rohy natěsno k sobě? Obklady šly řezat řezákem na sklo, půjde i dlažba? (otec pracoval jako řezač skla, takže grify zná). A co ty vykružováky, postačí tyhle remeslnyobchod-e-shop.cz/... . Díky

doplněno 04.01.15 16:13:

Ještě mne napadlo, jakou navrhujete spáru 2mm nebo 4mm? Dlažba je taková šedá (se slabým nádechem béžové), spárovačku mám bílý hydrofobní ceresit, který jsem původně použil na WC a v koupelně. Ještě mne napadlo tu první řadu mezi deskou a dlaždičkou vypodložit jedním křížkem na tloušťku spáry.

janm*

Zdravím

Dlaždice na zeď jsme lepili flexilepidlem, spáry to záleží na vašem vkusu, nechali jsme silnější lépe se to vzhledově hodilo k "hrubší" dlaždici, spárovačka byla volena dle odstínu dlažby aby to "ladilo" ale zase záleží na vkusu každého a na tom jaké máte dlaždice, nejlépe se to řeže klasickou řezačkou na dlaždice a obklady (jezdec kolečko, páka ) někdy se stačí poptat sousedů a zapůjčit. Jinak na některá místa je dlažba vzhledově lepší než obkladačky, sedla mi do obýváku daleko lépe a decentněji :)

janm*

Co se týká rohů, to je také o "estetice", mám klasicky na spáru, může být i bez ní. Osobně to vidím asi tak, máte-li ty velkoformátovky nějaké lesklé hladké dával bych asi na tenké spáry kde je možno nebo nemusí být, dal bych třeba i beze spáry, já měl kachle "patinované, zašlé, hrubé" do pokoje za kamna, tam šlo vyloženě o to aby nebyly "lesklé koupelnové nebo kuchyňské" a aby to vypadalo malinko "retro" žádné "vysoké lesky", tomu jsem přizpůsobil vše ostatní a právě dlažba byla super v tom, že obklad v podobném odstínu hrubosti a "patinaci" nebyl tehdy nikde k nalezení a i po letech je ta dlažba OK stále pěkná,ale jak říkám vše je o osobním posouzení a sladění, jak to vidíte jak si to představujete jak chcete aby to vypadalo, tím bych se řídil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak řezat dlažbu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]