Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zazimování betonového bazénu

Od: alvys odpovědí: 8 změna:

Někdy před 15 lety jsme dělali betonový bazén. Jáma vyzděná cihlami, natažená lepenka (ipa) a zalité betonem. Velikost je cca 10 m2 a hloubka je cca 80 cm (pod skimrem). Dříve jsme vodu každý rok vypouštěli a dělali zastřešení. To se mi ale nyní nechce, tak přemýšlím o alternativách. Šlo by nechat vodu pod skimrem (bylo by cca 70-80 cm vody) a dát tam PET lahve a desky polystyrenu? Nepopraská ten beton nebo ipa kvůli mrazům a rozpínání a smršťování materiálů? Díky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

troja*
hodnocení

0x

Zkuste z toho www.poradte.cz/do/... něco vyčíst :)

des*

Dříve stačilo hodit do vody pár dřevěných špalků a stačilo to.Ovšem uniká mi proč tam tu vodu nechávat ,když se v ní stejně potom koupat nedá.

troja*

... pročtěte si výše uvedený odkaz ... voda, resp. snížený stav je proto, že krycí plachtou (pokud není bazén zastřešený) voda ze sněhu prosákne a bazén se doplní ... v mrazech okolní země pracuje a stěny vypuštěného betonového bazénu promrzají, následně praskají ... u plastového bazénu voda tlačí na stěny a nemohou se tudíž zbortit ... při správném zazimování se na jaře vyčistí dno a vodou se zalejí záhony a stromy, připustí trochu vody, srovná Ph a Cl a šup do vody i v dubnu, když je vedro, ale jinak až v květnu ..

alvys
hodnocení

Takže betonový bazén vypustit a překrýt plachtou? Případně prosáknutá voda zkrz plachtu (netuším, kolik se toho může za zimu prosáknout) už nenapáchá na bazénu škody (určitě i ta trocha vody bude mrznout a pracovat)?

troja*

nechci spekulovat, ale nevím jak je starý (ten bazen) a jaká je jeho izolace. Ale stejně jako plastový bych nechal 3/4 výšky vody, naházel do vody pvc lahve, částečně vyplněné pískem, tak aby jim koukaly prdekly z vody, hlavičkami dolů a přikryl lacinou plachtou z OBI (momentálně sleva 15% přes O2). Plachtu mám připevněnou za gumy, sních ji stlačí, astejně přimrzne do vody a dál už jak dříve uvedeno v odkazu www.poradte.cz/do/...:)

alvys
hodnocení

Starý je cca 15 let. Složení je - okolní hlína, vyzděno pálenou cihlou (šíře 5 cm), lepenka ipa, 5 - 10 cm vylito betonem. Ode dna po spodek skimeru to je cca 75 cm. Jde mi o to, aby ta izolace (ipa) a beton nepopraskaly mrazem. O kvalitu vody mi nejde, tu v létě klidně vypustím, jde mi o to zazimování, a aby to přežilo. Dříve jsme měli konstrukci na přikrývání, ale ta už dosloužila, tak řeším, jak to udělat nyní.

hodnocení

0x

Misto dreva se tam ted hazeji PET lahve, ktere umozni ledu dilatovat. Ale jak pise DES, tak nechavat si vodu nekoli let v bazenu, to se budete koupat uz jen v chemikaliich, ne?

troja*

... máte pravdu, pokud nemáte čističku, neodsáváte bahno ze zda a neměřite testerem výši Ph a Cl :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]