Nejste přihlášen/a.
Někdy před 15 lety jsme dělali betonový bazén. Jáma vyzděná cihlami, natažená lepenka (ipa) a zalité betonem. Velikost je cca 10 m2 a hloubka je cca 80 cm (pod skimrem). Dříve jsme vodu každý rok vypouštěli a dělali zastřešení. To se mi ale nyní nechce, tak přemýšlím o alternativách. Šlo by nechat vodu pod skimrem (bylo by cca 70-80 cm vody) a dát tam PET lahve a desky polystyrenu? Nepopraská ten beton nebo ipa kvůli mrazům a rozpínání a smršťování materiálů? Díky.
Dříve stačilo hodit do vody pár dřevěných špalků a stačilo to.Ovšem uniká mi proč tam tu vodu nechávat ,když se v ní stejně potom koupat nedá.
... pročtěte si výše uvedený odkaz ... voda, resp. snížený stav je proto, že krycí plachtou (pokud není bazén zastřešený) voda ze sněhu prosákne a bazén se doplní ... v mrazech okolní země pracuje a stěny vypuštěného betonového bazénu promrzají, následně praskají ... u plastového bazénu voda tlačí na stěny a nemohou se tudíž zbortit ... při správném zazimování se na jaře vyčistí dno a vodou se zalejí záhony a stromy, připustí trochu vody, srovná Ph a Cl a šup do vody i v dubnu, když je vedro, ale jinak až v květnu ..
Takže betonový bazén vypustit a překrýt plachtou? Případně prosáknutá voda zkrz plachtu (netuším, kolik se toho může za zimu prosáknout) už nenapáchá na bazénu škody (určitě i ta trocha vody bude mrznout a pracovat)?
nechci spekulovat, ale nevím jak je starý (ten bazen) a jaká je jeho izolace. Ale stejně jako plastový bych nechal 3/4 výšky vody, naházel do vody pvc lahve, částečně vyplněné pískem, tak aby jim koukaly prdekly z vody, hlavičkami dolů a přikryl lacinou plachtou z OBI (momentálně sleva 15% přes O2). Plachtu mám připevněnou za gumy, sních ji stlačí, astejně přimrzne do vody a dál už jak dříve uvedeno v odkazu www.poradte.cz/do/...
Starý je cca 15 let. Složení je - okolní hlína, vyzděno pálenou cihlou (šíře 5 cm), lepenka ipa, 5 - 10 cm vylito betonem. Ode dna po spodek skimeru to je cca 75 cm. Jde mi o to, aby ta izolace (ipa) a beton nepopraskaly mrazem. O kvalitu vody mi nejde, tu v létě klidně vypustím, jde mi o to zazimování, a aby to přežilo. Dříve jsme měli konstrukci na přikrývání, ale ta už dosloužila, tak řeším, jak to udělat nyní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.