Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Geberit kombifix eco

Od: kacab odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, prosím o radu... Předěláváme koupelnu, wc bude závěsné na Geberitu kombifix eco a dle návodu je potřeba před nalepením obkladu nastavit matice na uchycovacích šroubech pro mísu.. dle návodu se dotáhnou k rámu geberitu v požadované délce... dnes jsem si k tomu volala "vodáka" co nám to montoval a ten ty matice vyšrouboval, že je to zbytečné, našroubovat zpět jen uchycovací dlouhý šroub pro mísu a matici dal na konec... moc se mi to nezdálo, znovu jsem po jeho odchodu koukala do návodu, volala mu a on mi jen zopakoval, že tam ta matice není potřeba, že takhle nadělali desítky záchodů včetně jeho doma a že to drží dobře... nevím co si o tom myslet... poradíte někdo? děkuju moc..

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pecenkav*
hodnocení

1x

Ja osobne ty dlouhy srouby - zavitove tyce - vysroubuju na co nejvetsi delku ven, pak je poradne dotahnu tou matici, ktery nekteri innstalateri vyhazuji jako zbytecne.

Po zazdeni a oblozeni pri konecne montazi misy ty zavitove tyce zakratim pilkou na potrebnou delku, zavesim misu a zasroubuju.

doplněno 11.10.11 22:42:

Nemam rad, kdyz je to volne, zvlast kdyz to zednik spatne podezdi.

machp*
hodnocení

0x

Ty matky jsou opravdu zbytečné slouží jen jako kontra jen aby se ta zavitová tyč nekývala ,hlavní tah nese matka přivařená uvnitř rámu.Tak a teď vam povím proč se vyndavá když tu matku tam necháte a utáhnete tak jse zbavíte možnosti závitovou tyč zašroubovat na potřebnou délku a zbývá vám ji uříznout ono to jde tou pilkou jak píše někdo výše ale když těch zachodů montujete třeba dvacet a u každého se zdržíte řezáním pilkou 10-15 min tak toho uděláte méně.Fleksou to uříznout nemůžete kvůli jiskrám které se radi lepí na vše s glazůrou a sklo čehož je v koupelnách a záchodech dost.Když se na ten systém podívate jak je to uchycené tak sama dojdete k závěru že ta matka ničemu v pevnosti ukotvení nepomůže instalatér má pravdu .

pecenkav*

Kecy, ten sroub je uriznutej za minutu, tu matku tam nedava vyrobce zbytecne, pokud ji nekdo linej nedotahne a radsi zahodi, tak bych ho rovnou vyhodil, nemel by u me duveru, musel bych po nem praci kontrolovat a v tom pripade by pro me byl zbytecnej.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]