Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mam kotel na tuha paliva, do kotelny mi vede jeste potrubi z a do plynoveho kotle. V kotelne u kotle na tuha paliva je topne potrubi a zpetne. Ze zacatku jsou u nich ventily. Potrubi je siroke a hnez za ventilem uzsi. Ventil je otevren tak do pulky. Vadi tomu kdybych to otevrel zcela? Jaky to ma vynam? A ma to nejakou souvislost s plynovym kotlem napojeny z kotelny?
otevřením ventilu se nic nestane,
význam zavírání ventilu je, aby pokud topí plynový kotel nešela voda do uhlavého kotle, který slouž jako chaldič...
tak to mám já podobně, páč mám spojené čtyři kotle do celé soustavy.
2x plynový, a 2x uhlový kotel...
No ted jsem zjistil zajimavou vec. O par otacek jsem pootocil ventily, a nevim jestli to ma souvislost, muj plynovy kotel ted nahreje vodu na 60°C, vypne a za ani ne minutu vychladne tak, ze znovu spusti. A tak porad dokola...Nema to nejakou souvislost ze se studena voda rychle vraci zpet do kotle?
Nedavno nam byl menen termostat na kotli, ale nepamatuji si jestli to dela od te doby, nebo od ted...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.