Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám dotaz...
Chceme si na jaře postavit garáž a uvažovali jsme o rozměrech 6x6m.Dnes jsem zašla na stavební úřad a tam mi řekli,že na takto velkou garáž už budu potřebovat projekt a stavební povolení.Čemuž rozumím.Napsala jsem tedy mail projektantovi,který nám dělal projekt na dům a ptala se jeho.Nabídl nám,že projekt udělá,ale cena je pro nás moc vysoká.Uvažovali jsme tedy s manželem,že bychom postavili garáž jen 6x4m,abychom se vešli do rozměrů jen k ohlášení a mysleli jsme si,že tedy nebudeme projekt potřebovat.Tak jsme to pochopili na úřadě.Ale pan projektant nám napsal,že projekt potřebujeme i tak.
Nevíte prosím někdo jak to tedy je? A pokud bychom projekt opravdu potřebovali v obou případech,jaká je jeho adekvátní cena? Děkuji mockrát za odpověd.Martina H.
Děkuji za odpovědi.Chápu tedy že budeme projekt potřebovat.Na stavebním úřadě jsem byla dnes,ale bohužel jsem se zeptala jen na variantu větší garáže 6x6m.Řekli mi tam,že budeme potřebovat jednoduchý projekt,ale to co mi navrhl projektant je to samé,co nám dělal na dům.Nic jednoduchého na tom nevidím,snad jen ten rozdíl,že bude k projektu stačit jen požární zpráva. Jako cenu uvedl 10.000,-.Hledala jsem trochu na internetu a našla tam spoustu nabídek na projekty garáží,které byly mnohem levnější.Tak nevím,raději jsem jako prvního zkusila někoho,koho známe.
A bohužel šetřit budeme muset.Vím,že to zní hloupě,šetřit a zároven stavět tak velkou garáž,ale je to manželův sen a proto jsem začala zjištovat co a jak,abychom se mohli rozhodnout.
Stavíme zrovna garáž 5x7, projekt na stavební povolení 4 ks + elektronicky nás letos v květnu stál 5000,- i s požární zprávou. Některé nabídky se pohybovaly až kolem 20000,- ... ono na garáži se sedlovou střechou se toho moc vymyslet nedá.
Ano, projekt budete potřebovat. My stavěli dvougaražáž: 5,60 x 6,60 a za projekt jsme zaplatili =5.000,-, ale je to už asi 8 let zpátky. - stařenka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.