Nejste přihlášen/a.
Vytápime rod. dům plynovym kondenzačnim kotlem a je u toho i venkovni sonda která ma kotel regulovat ...pořad nemužu pochopit ten system vytápěni.Mám nastavenou teplotu na 21st a zda se mi že kotel topi třeba 3min a vypne, zapne se čerpadlo běži 6min vypne, a pak to zase začne topit a to pořad dokola.Uvažoval jsem že odpojim tu venkovni sondu a budu to regulovat jen na pokojovém ovladači.Nemáte někdo kondenzačni kotel doma potřeboval bych nějak vysvětlit proč tak často vypina a jede jen to čerpadlo.Diky
Nenapsal jste jaký máte kotel, jakého výkonu, jaké tepelné ztráty má Váš dům, jakou máte regulaci...Při jaké teplotě venkovní jakou máte teplotu topné vody...jak jste nastavoval ekvitermní křivku...jestli vůbec tušíte co nastavujete...zda jste si přečetl návod od ekvitermní regulace (o čemž upřímně pochybuji..
Žádnou venkovní "sondu" tedy ekvitermní čidlo neodpojujte..., pokud to nastavíte tak jak to má být, a máte správně nadimenzovanou topnou soustavu, je ekvitermní regulace ku prospěchu věci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.