Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plynová kamna pro jednu místnost

Od: marfi* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den

uvažuji o koupi plynových kamen chtěl bych s něma vytápět jednu místnost ve starším rodinném domku..

prosporty.cz/...

Myslíte že tato volba je pro mě vhodná? Nebo je vhodnější elektrický přímotop?

Máte někdo z plynoví my kamny zkušenost? Jde mi hlavně o to jestli topení z těmito kamny bude levnější než z přímotopem a kolik mě asi takové topení bude stát za měsíc když je budu zapínat 6 - 8 h denně?

Předem děkuji za odpověď.

Plynová kamna pro jednu místnost

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

0x
Nekupovat! Plyn není levný + tahat se pořád s bombou + nepříjemně páchnou. Raději si kupte ten přímotop a jestli máte dvě sazby, tak ještě spínací hodiny na noční proud. R.

hodnocení

0x

Ta plynová kamna žerou z místnosti kyslík a lehce páchnou, takže veškeré teplo hned zase vyvětráte! Kupte si elektrický teplovzdušný ventilátor s výkonem alespoň 2000 W a dvěma stupni regulace. Nebude to levné, ale bude to čisté a pohodlné:))

zemanovi
hodnocení

0x

Dobrý den, kamna mají spotřebu 310g/hod. Topný plyn (směs propan - butan) 10 kg je za cca 310,- Kč = 32,2 hodin topení max. výkonu (4,2 kw) a navíc u těchto kamen lze výkon na 100% regulovat. Přímotop má nejčastěji spotřebu okolo 2000w/hod (2Kw/hod) za 32 hod. zaplatíte 256Kč při ceně 4Kč/1Kwh a to má přímotop poloviční výkon než kamna.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]