Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, vloni jsme se přestěhovali do RD a topíme a ohříváme vodu plynovým kotlem.Zajímalo by mne jestli je nutné dělat pravidelnou revizi na kotel ( trysky, zážeh atd. ).Bydleli jsme předtím v bytě, měli jsme na ohřev vody průtokový ohřívač ( karmu ) a tam se revize musela dělat co 3 roky.někteří znamí tvrdí, že revize se nedělá, jenom při zapojení, a to mi přijde divné
Děkuji moc Tibor
galti, je důležité co se má dělat a zdali je to potřebné.
Osobně jednou za rok zkontroluji Jarem potrubí a napojení uvnitř objektu. Revizi na Waf jsem neměl za 30 let co jsem v pardubicích ani jednou. Asi 2x zde byl měchanik, když mě opravil drobnost...
Plynový kotel na chaloupce... opět od roku 1996 ani noha, ani žádný mechanik.
Samozřejmě se musíte kouknou na stav a poznáte, že by to tak (ne)mělo být.
Opatrností nikdy není dost, a peněz na zbytečné revize taky.
Když vše funguje a není pach unikajícího plynu, tak já nevidím důvod. Kdyby se mélo vše dělat dle předpisů, nedělali bychom nic jiného.
Pokud ten kotel patří vám, nebo vám byl předán do tzv. osobního užívání, nemusíte nechávat dělat revizi kotle zakončenou revizní zprávou, ta opravdu stačí jen při zapojení. Podrobnosti v odpovědi Petra Stolla v této diskuzi: forum.tzb-info.cz/... . Ale je žádoucí, abyste si jednou ročně (obvykle se to dělá před začátkem topné sezóny) nechali kotel prohlédnout a případně vyčistit odborným servisem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.