Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doporučení instalatéra - Praha (5)

Od: baranova odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer,

není zbytí a zítra musím přivolat na pomoc instalatéra. Vzhledem k tomu, že jsem jeho služby ještě nikdy nepotřebovala, nevím, dle jakých kritérií volit. Poraďte, prosím, na co si dát pozor, popřípadě máte-li s nějakou firmou dobré zkušenosti, doporučte.

Děkuji Bára

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krkovicka*
hodnocení

0x
O co se jedná?Mám tchána instalatera.Jsme z košiř.
baranova
hodnocení

Asi tak před týdnem nám začal vrčet vodoměr, vzhledem k tomu, že se tak dělo převážně v noci a hrozilo buzení sousedů, vypínali jsme vodu (kohoutem u stoupaček směrem k vodoměru a následně bojleru). Někdo nám poradil, že to může být přetlakem, tak jsem při vrčení pohnula s ventilem, nacházejícím se mezi bojlerem a vodoměrem, chvíli dobré, pak však vodoměr vrčel dál. Včera však z kohoutu, kterým jsem vodu uzavírala začala téci voda, tak jsem tam šoupla kýbl, zavřela přívod vody, voda však z kohoutu kapala stále, přestala až po otočení ventilem. Ráno bojler podivně šplouchal a při otevření přívodu vody a následném sprchování tekla nejprve voda rezavá za doprovodu prskání (asi tam byly vzduchové bubliny) a po chvíli již vše bylo v pořádku.

baranova
hodnocení

Ještě doplním, že během vrčení vodoměru byla voda odečítána, ale na druhou stranu - při nynějším kapání vody z kohoutu voda odečítána není, jelikož se tomu děje ještě před průtokem vodoměru.

hop®
hodnocení

0x

Odpady, rozvody plynu, vody, topení? Nebo vše najednou? Upřesněte!

Je trošku rozdíl, jestli rekonstruujete byt nebo potřebujete opravit kapající baterii... ;)

pecenkav*
hodnocení

0x

Chce to jenom vymenit pojistovaci ventil bojleru, jehoz soucasti je zpetna klapka, ktera propousti a tim se v noci pri dohrivani bojleru vraci voda zpet do privodu studene vody a to ma za nasledek otaceni vodomeru nazpatek, protoze se ta voda vraci pres nej do radu.

doplněno 09.10.11 22:17:

Ja se nabizet nebudu, jednak jsem z Modřan a pak by to byla reklama.

baranova
hodnocení

Děkuji za reakci, zajímalo by mě, jestli toto může opravit instalatér, nebo to musí být servisní technik specializující se na bojlery, ptám se kvůli těm plombám,co tam jsou. A ještě jeden dotaz, myslíte, že opravením toho ventilu přestane kapání z kohoutu?

pecenkav*

Bojler muze opravit jakykoliv instalater, ventil take a pod blomby se nemusi vubec.

Na bojleru zadna blomba neni, pouze na starsich typech pojistovacich ventilu pred bojlerem a tam se stejne nemusi lezt, klapka u techto typu se da opravit, pod blombou je pouze cast regulacni.

Kapajici ventil je samostatna akce, zalezi na typu, stare meli ucpavku, kterou mozna staci dotahnout a jestli je tam kulovy ventil, tak ten se vymenuje.

olaf71*
hodnocení

0x

Jarda instalatéééééééééééééééééééééééééééér *tuc*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]