Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu..po sezoně jsme zapnuli kotel-plynový junkers, kotel se zapne, na displeji se objeví symbol plamínku, začne hučet..do té doby vše ok..jenže po pár vteřinách na displeji letí teplota až na 80 a v ten moment kotel vypíná...a tak dokola..tlak mi ukazuje něco přes jedničku v zeleném poli, radiátory odvzdušněné, centrální termostat má vyměněné baterie..fakt nevím..
Kotel Junkers zřejmě Ceraclass, ohřev vody ale máme bojlerem...
Ano..všechno jsem už x-krát kontroloval...prostě to blafne,ukazatel začne stoupat a konec..za pár minut to samé, do radiátorů nic nejde, na jaře byl přitom kotel kontrolován a dopuštěn
A není čerpadlo "seknuté"...nebo zanesený filtr?
To že na kotli je 80stC a v radiátorech nic, by tomu nasvědčovalo.
radca martin vam perfektne poradil ,že čerpadlo je zlepené a vypnína ochrana pri 80 st po pár sekundach prevádzky.Podakujte sa mu a pýtajte sa ako "odlepit" rotor čerpadla. Ja by som "ťuknul" do hriadela v osi po odskrutkovaní skrutky ,ktorá hriadel kryje .Programátor kúrenia má funkciu -každodenné pretočenie čerpadla na cca 1min bez kúrenia a to je prevencia pred zalepením keramického ložiska v čerpadle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.