Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypíná mi pořád kotel Junkers-netopí

Od: tom01* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

prosím o radu..po sezoně jsme zapnuli kotel-plynový junkers, kotel se zapne, na displeji se objeví symbol plamínku, začne hučet..do té doby vše ok..jenže po pár vteřinách na displeji letí teplota až na 80 a v ten moment kotel vypíná...a tak dokola..tlak mi ukazuje něco přes jedničku v zeleném poli, radiátory odvzdušněné, centrální termostat má vyměněné baterie..fakt nevím.. :(

Kotel Junkers zřejmě Ceraclass, ohřev vody ale máme bojlerem...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Oběhové čerpadlo je funkční...a všechny kohouty otevřené?

tom01*
hodnocení

Ano..všechno jsem už x-krát kontroloval...prostě to blafne,ukazatel začne stoupat a konec..za pár minut to samé, do radiátorů nic nejde, na jaře byl přitom kotel kontrolován a dopuštěn

A není čerpadlo "seknuté"...nebo zanesený filtr?

To že na kotli je 80stC a v radiátorech nic, by tomu nasvědčovalo.

tom01*
hodnocení

no to nevím..kotel rozebírat nechci, nejsem nic moc odborník :( je pravda že není ani slyšet takové to probublávání když se mají radiátory zahřívat..prostě lidově-jakoby tam nešla voda

kamill*
hodnocení

0x

radca martin vam perfektne poradil ,že čerpadlo je zlepené a vypnína ochrana pri 80 st po pár sekundach prevádzky.Podakujte sa mu a pýtajte sa ako "odlepit" rotor čerpadla. Ja by som "ťuknul" do hriadela v osi po odskrutkovaní skrutky ,ktorá hriadel kryje .Programátor kúrenia má funkciu -každodenné pretočenie čerpadla na cca 1min bez kúrenia a to je prevencia pred zalepením keramického ložiska v čerpadle.

des*

kamil je druhý co píše že nejde čerpadlo!Jasně že nejde.Vytoč zátku na čerpadle a velkým šroubovákem je rozpohybuj za osu.Kdybys to udělal hned když to napsalMC,tak by to už jelo!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]