Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení šikmé střechy

Od: cmelak® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, do zimy plánuji provést izolaci na nevyužívané půdě. Krokve jsou silné 12 cm, dále počítám se zesílením latí o síle 5 cm + SDK profil - síla by teda měla být kolme 20 cm. mě to případá docela málo. Bylo by to možné provést jinak abych dosáhl kolem 25cm. Na druhou stranu nechci přetěžovat krokve nějakou těžkou konstrukcí. Dále by mě zajímalo zda má hlínková odrazová fólie která se montuje pod SDK má nějaký hmatatelný efekt. Díky.;)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

cmeláku, vemtesi příklad za Standy, nebo cukrar.rajce.idnes.cz/... cukrar.rajce.idnes.cz/...

nevím co su slibujete o zpevnění 5cm latí...

nedávejte hliníkovku kvůli odrazivosti, ale kvůli její kvalitě a pevnost-

hodnocení

Dobrý den, původně jsem zamýšlel udělat jakýsi rošt z latí a na to dát sadrokarton - to po použití krokvových nástavců odpadá. Podle vás síla krokví dostačuje?*fn*

čmeláku, rošt z latí na krov je chyba. Musí být "pružně" připevněn rošt. Krokvové závěsy, přímé závěsy ankerfixy ... něnkteré musíte použít!

Když vezmete pomyslně vrták a provrtáte Vaší lať v místě trámu, tak vůbec neprojede vatou a to je špatně. Pokud je třeba vyztužit krokve, jsou možnosti, ale určitě ne latí 5cm!

jabraka*
hodnocení

2x

Pro izolaci půdy jsi se rozhodl z jakého důvodu?Chceš jen zamezit úniku tepla skrz půdu,nebo hlavně chceš na půdě realizovat bydlení?

Pak musíš rozložit vrstvy takto:

Tašky,pod taškami vetranou mezeru asi 3 - 5 cm.Pak vrstvu difuzní(polopropustné) folie.Ta má propustit vlhký vzduch ven,aby se zamezilo kondenzaci vlhkosti v izolační vrstvě pod ní.Také případnou vodu,pronikající skrz krytinu,nepropustí do izolace.

Pak tedy mezi krokvemi vata,a ještě další pod sádrokartonem,dá se zachytit konstrukcí sádroše.Nějaké odrazné hliníkové vrstvy ti jen tahají peníze z kapsy.

JABRAKA

hodnocení

0x

na zateplení střechy bohatě stačí izolační vata 12cm, efekt má parofolie která pouští vlhko ven a nepouští dovnitř - nesmí se dát obráceně...

aaaaaaaaaa

ej, té perly s tou parofolii jsem si ani nevšiml.

galapetr, Váš text o 12 cm a parotěsce je velice chybný.

aaaaaaaaaa
hodnocení

0x
cíl je zateplit nebo tam bude bydlení? Rozhodné 20 cm je málo (12, škoda mluvit). Řeší to krokvové nebo přímé závěsy či krokvové nástavce. Izolace dej od tak 24 do 35 cm. Pokud to nebude k bydlení, zatepli strop. Jaká je tam krytina a folie?
hodnocení

Díky za odpověď, podle mne je 12 cm hodně málo, myslím že min. 16 cm doporučena je kolem 20 cm. Krytina je KM beta link kmbeta.cz/... jako folie je použita silnější "na prkna". Ty závěsy mě zajímají - jako to vypadá? Chtěl bych do dát nahrubo dokupy do zimy abych mohl vevnitř pracovat, minulou zimu jsem tam měl 80 let staré eternitové šablony + pískovaný térák, mimochodem po sundání jsme zjistilii že šablony byla zcela OK a nikam nezatékalo. Klukovi chci zbudovat pokoj a dělat něco do staré krytiny byl holý nesmysl...:)

aaaaaaaaaaaaaaaaa

ono se hlavně nezatepluje jen kvůli zimě, skoro větší zateplení je potřeba kvůli létu. Orientačně na tl mrkni na isover.cz/... teoreticky i 17 je ok, ale, budou energie levnější? Na druhou stranu vocaďpocaď, tak nějak přiměřeně, 50 cm dům z 30 starých plynosil tvárnic a zdvojenými okny to nespasí.

Na skladbu mrkni juta.cz/... a co se závěsů týče e-sadrokartony.cz/... nebo e-sadrokartony.cz/... nebo tzb-info.cz/... (ale ten leze krapet do peněz).

Co se AL folie týče, jasně vlastnosti vylepšuje, je třeba ovšem mezera a vylepšení je právě takové jako když se do mezery dá izolace. Na druhou stranu foliie by neměla být prošroubovaná a získáš prostor pro kabely.

Ty krokve jsou řezané nebo tesané? S ohledem na to, že tam byl eternit, dal jsi težší krytinu a teď dáš ještě cca 15 kg na metr, nechal bych si posoudit. A ono nezáleží jen na krokvích, ale celkově na konstrukci krovu.

hodnocení

Díky, krokve jsou řezané 12 x 10 cm.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]