Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vertikální žaluzie - i do domácnosti?

Od: nosy* odpovědí: 5 změna:

Hezký večer,

odešli nám naše stávající rolety z Jisku. Hledáme co umístit na okna, manželka našla verikální žalůzie. Viděl jsem je ale vždy jen v kancelářích.

Chtěl bych se zeptat jestli jsou vhodné i do domácnost? Dále si říkám jestli pak budou potřeba i klasické záclony?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Dával jsem si domů vertikály někdy v roce ´94 (v souvislosti s výměnou oken) - protože jsem nechtěl ani horizontální, ani záclony či rolety... Po počáteční nedůvěře byla spokojena i žena, jednou za čas jsem je svěsil a vypral, více údržby nepotřebovaly... Spokojenost...

Jen doporučuju vybrat správný design (rastr i barvu) a nikoli nejlevnější ´mechaniku´...

;)

doplněno 01.12.12 23:18:

Pro neprůhlednost je možné zvolit látku průsvitnější - při zatažení znemožní průhled, ale světlo prochází...

askmenow*
hodnocení

0x

vertikální žaluzie v domácnosti jsem již viděla několikrát, hlavně u přátel, kteří bydlí v novostavbách, ať už jde o domy či byty.

Většinou je mají v nějakých výrazných barvách (jednou jsem dokonce viděla s potiskem), a myslím, že to vypadá hezky.

Nikdy jsem však neviděla kombinaci vertikální žaluzie a záclony a upřímně si to ani neumím představit. Záleží, proč vůbec záclony chcete - někdo je má např. proto, aby ani v případě, že bydlí v přízemí a má roztažené závěsy, nebylo vidět do bytu. V takovém případě by samozřejmě samotné vert. žal. nebyly ideální volbou, mezi roztaženými by dovnitř také mohlo být vidět... ale jak říkám, kombinace se záclonami se mi nepozdává, volila bych v tom případě úplně jiný způsob zatahování.

joudic*

se zaclonami uplne v klidu, ale s decentnimi PE zaclonami, "hackovane" klasiky bych si k tomu neumel predstavit

nosy*
hodnocení

No okna máme hned u chodníku cca ve výšce vyššího člověka. Nyní jsme měly rolety, ale ty se nám po 5 letech rozpadly. Plánujeme nová okna do 3 let, tak hledám náhradu..

Žalůzie chceme místo závěsů :)

janinkam08*
hodnocení

0x

No tak to spojte dohromady...harmony se to jmenuje...v diamond design v praze vam to udelaji...Jsou to vertikalni PVC zaluzie "schovane" ve voalu, v prusvitne zaclonce...mooooooooc pekny :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]