Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych poradit jak vyzrát na vlhkost po pokládce nové podlahy. Ve zděděném domě jsme museli odtranit starou shnilou prkenou podlahu. Dlouho jsme přemýšleli, zda novou udělat betonovou, ale pak nám přišlo jako neúčelné si do baráku nalít mnoho litrů vody a hlínu ve spodu zalít betonem. Na konec jsme se rozhodli pro zásyp skelným šterkem refaglass, který nahrazuje jak hydroizolaci, tak tepelnou izolaci a měl by jím dobře procházet vzduch. ( zásyp 25 cm) (www.refaglass.cz). Podlaha bude položena hranolech a ty budou taky zasypány tímto šterkem. Záklop budou osb a na vrchu bude plovoučka. Mám dotaz, jak zařídit to, aby mi nedělalal neplechu vlhkost, která se bude držet u zdí. Základ stěn je kamený, rula, svor a asi šest kusů pískovců. Zeď je cihelná a mezi kameny a zdí je nepoškozená lepenka. Máte někdo zkušenost, zda je nutné dávat do podlahy nějakou drenáž, nebo se provozem mísnosti, topením a větráním bude případná vlhkost přirozeně odcházet? Je dobré dělat do podezdívky díry a vyvést ventilaci pod podlahu.? Mám ještě jeden dotaz. V bytě je komín o 3 průduchách a prostřední je prý ventilační. Máte někdo zkušenost zda je to odvětrávání komína, nebo místnosti. Babička vždycky tvrdila, že se tím větrá, ale mě to přijde jako odvětrání komína. Bylo by možné tento průduch, který je ve více místnostech použít jako doplňkové větrání? Omlouvám se, pokud je můj dotaz příliš neodborný.
Děkuji za odpověď
Myslím,že přemýšlíš realisticky.Ale pokud je pod zdí hydroizolace,určitě bych ji využil a napojil na novou hydroizolaci pod podlahou,určitě se to vyplatí.Ten materiél ze skleněné drti je sice nenasákavý,ale nezaručí vysokou vlhkost ve vzduchu,který tam bude uzavřený a nevyloučí případnou kondenzaci.Takže vrstva Ipy,navázaná na izolaci pode zdí.Pak na izolaci vrstvu polystyrenu,nejlépe XPS.Větrání pod podlahou můžeš zapomenout.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.