Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Potřebuju poradit jak odemknout tenhle zámek.
Včera jsem zamknul společný balkon v mezipatře a už se me ho nepodarilo odemknout znicehonic se zasekl. Mé pokusy a otevření skončili ohnutým klíčem v zámku takže ho nemohu vyndat
Věděl by někdo co s tím? Je to balkon na chodbe v cinzovním dome, takže nechci dvere znicit.
Tedy klasická situace. Odšroubovat štítek, když nejde sundat klika tak štítek jen pootočit a pak mezi klíčem a klikou, pod štítkem opatrně rozdlabat dveře, potom rozvrtat zámek a vzniklou dírou vysunout západku. Pak půjdou dveře normálně otevřít a bude se moci vyměnit zámek. Štítek se vrátí na původní místo a skryje vzniklý otvor, takže nic nebude vidět. Když se daří, práce na půl hodiny, když se nedaří, klidně i na celý odpoledne.
Ta tvoje posledni veta to vystihla naprosto presne, ale stejne hodne lidi nepochopi, proc to nekdy muze byt drazsi.
Jinak nema smysl radit neco vic, tohle se resi na miste podle situace a ne po internetu.
Stit jsem odsrouboval a nemohu vyjmout kliku. Take me to napadlo ale nevim jak vyndat kliku
Z jedné, nebo druhé strany bude pravděpodobně na spodku kliky malý šroubek, po jehož povolení kliku vyjmete.
Na těchto klikách bývá jen zabouchán "červík". Měl by jít vytáhnout kobinačkama. Někdy je potřeba trochu zabrat, máme doma podobné kliky a nedávno jsem je všechny čistil a některé šly opravdu ztuha
Sroubek tam není spíše je to nýt naražený docela hluboko A vypada vazne stare... Budu ho muset necim promazat ale kombinackam ho nevytahnu. Jak jsem rekl je hluboko... A když teda vyndam kliku a stit dostanu se na zamek a odemknu ty dvere? Klic totiz uz asi nikdy nevyndam :D Je ohnuty v zamku...
Pokud kouká aspoň kousek klíče,pokus se ho siki kleštěmi pootočit,aby se dal vytáhnout ven Další otevírání zkus s náhradním klíčem.Jak se tak dívám na obrázeki,po odšroubování vrutů by se štítek měl dát pootočit.Pak bude lepší přístup ke zbytku klíče.
JABRAKA
Pokud je klíč zaseknutý tak, že ho tazatel zlomil při pokusu o otočení sotva ho otočí kleštěmi za pármilimetrový pahýl, který čouhá ze zámku. Navíc i když sundá kování bude překážet dřevo a ke klíči se stejně nedostane. Obávám se, že tohle bez poškození dveří nezvládne ani zámečník.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.