Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvzdušnění radiátoru v panelovém domě

Od: ls* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, bydlíme v panelovém domě v nejvyšším patře. Při odvzdušněném radiátoru jsem otevřela všechny radiátory na najevyšší stupeň a postupně odvzdušnila všechny radiátory. Vypouštěl se pouze vzduch, potom nic ani voda nevytékala. Prosím o radu co s tím mám dále dělat?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

2x

a topí ten radiátor teď? pokud ne a přestalo z toho jít cokoliv, tak bude odvzduš.ventil ucpaný. Tzn. radiátor uzavřít i na zpátečce a ventil vyndat a vyčistit, nebo dát nový.

ls*
hodnocení

Radiátor netopí, nevytéká vzduch, ani voda, vůbec nic.

des*

U vás už začala topná sezona?

des*

Olafe-nepiš jim voloviny.Není to jejich tak na to nemají vůbec hrabat,na to je v bytovkách kotelník.

ls*
hodnocení

Topit začali, byt máme koupený, kotelníka nemá, je tu centrální ústřední topení. Omlouvám se za obtěžování.

des*

Neobtěžujete,pokud jste koupili byt,tak topení není vaše .Takže pokud netopí máte správce domu,tak mu to nahlašte.

doplněno 08.10.11 11:06:

Jak vám začali topit,tak se vžijte do situace,že začala davová psychóza,všichni chtějí topit,každfý s tím blbne a dopouští se tuny vody,co vyplácají ti nedočkaví.Pokud je dálkové topení má vlastní automatický systém dopouštění,který nestíhá.Po čase se to uklidní a začne vám to fungovat.Odvzdušnit si samozřejmě můžete ,ale odvzdušňování je jen o tom že se vypustí vzduch.

olaf71*

i když kotelníka nemáte, dá se očekávat, že pokud začli topit, tak by mohli sami od sebe zkontrolovat, zda všechno topí. ale jak píšu, "mohli"

buss

Radiátor nejspíše je v SVJ vlastníka bytu, rozvody SVJ, za předsedou. Otázka kdo teplo dodává. Zda sousedi topí, zda někdo nezavřel stupačku...

olaf71*

já si můžu ve svém bytě hrabat na co chci. nevím jestli bydlí v nájmu nebo ve svém a jestli to víš Ty, tak jsi o velký kus napřed.

des*

Olafe vím to dělal jsem kotelníka v paneláku a tvrdím,žes nekoupil topení,ale byt a nemáš v topení co hrabat.Vím co dokážou nájemníci a byly i chvíle že jsem jim odvzdušňováky plomboval pod pokutou,protože byli schopní vypustit odvzdušňovákem topení nad nimi.A´t si myslíš jak chceš,topení v domě není tvoje.

olaf71*

sorry, nic ve zlém, ale teď jsem si vzpoměl na kotelníka Babulu ze seriálu Hospoda

des*

Nic ve zlém,ale seriál HOSPODA,je pod moji úroveň,hospodské kydy mne nikdy nezajímaly,nesledujeme ho.

hodnocení

2x

Moc zajímavé čtení, tak jsem se rozhodla, že něco také napíši.*hej*

Bydlíme také v panelovém domě, byt i dům jsme si koupili do osobního vlastnictví. To znamená, že máme všechny společné prostory rozdělené a každému podle smlouvy patří i určitá společná plocha pod domem. O dům se nám stará firma, kterou za vše platíme. Za nějaké roky co je to naše, už jsme vyměnili i hlavní kohout přívodu tepla na domě, / kde se počítá, kolik tepla nám výtopna dodá/, odpad, stoupačky, kohouty u radiátoru,výtahy, máme zateplený dům,balkony, včetně výměny oken apod. Jakmile máme v bytě nějaký problém, nahlásíme to firmě, která nám zajišťuje vše pro dům a ta nám pošle opraváře, topení, nebo vše co je společné, výtah, elektřinu, voda. Příkladně, kohouty u radiátoru nám výměnu zajistila všem firma, při výměně jsme platili hotově, ale firma nám zpětně podle účtu vše proplatila z našeho účtu oprav. Drobné opravy si v bytě děláme a platíme sami.Výměnu radiátorů a stoupaček v celém domě jsme naplánovali na rok 2012.

Z toho plyne, že radiátory jsou naše, jako vše v domě. *stop*Společný majetek,opravu nahlásit tomu, kdo zajišťuje vše v domě.*stop*
doplněno 08.10.11 12:40:

Kdo má v dnešní době ve svém domě kotelníka, tak ho zaměstnává, musí mu platit a ten musí odvádět nějakou práci, podle smlouvy. Informace mám přímo od pramene, starala jsem se o tyto domy od jejich výstavby až výpočet nájemného a převodu. Jiné je to v družstevních domech apod.

des*
hodnocení

0x

Po vypuštění vzduchu z radiátorů se nedělá nic.Jak teče voda tak je odvzdušněno .Zavřete nazpět radiátory na stupeň jak jste zvyklí topit.

doplněno 08.10.11 10:39:

Pokud neteče voda,existuje-správce,kotelník,příp jiný dosažitelný opravář,či údržbář který vodu doplní.

olaf71*

píše,že neteče ani voda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]