Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí vodárna - problém s častým spínáním

Od: marekfr* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den všem, řeším problém s častým spínáním domácí vodárny ALKO HW 1300. Vodárna má nádrž na 20l a zásobuje mi doma dva záchody vodou ze studny. Vodárna mi bez odběru vody sama spíná po ztrátě tlaku asi tak 1x za půl hodiny pouze na dotlakování na 10-15 vteřin. Tlak v měchu vodárny mám nastavený asi na 2 bary, spínací tlak je 1,8 a vypínací asi 4,2bary. Na trase od vodárny k záchodům jsem nenašel žádné místo, kde by se mohl tlak ztrácet. Máte někdo s tímto zkušenosti zda je takto časté spínání normální a zda by nemohl být problém třeba v přívodu, třeba v netěsnící zpětné klapce co je ve studni? Předem díky za každou radu, při dnešní ceně elektřiny bych nerad platil víc než je nutné.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

2x

Nastavení je vpořádku,zkusil bych přidat tlak v měchu na 3a1/2.Bude se déle tlakovat,nabere více vody a nebude spínat tak často.Odběr proudu za 10sec je zanedbatelný,spíš trpí motor a ložiska.

hodnocení

2x

jestli vodárna zapne i když neodebíráte vodu tak ač se vám to nezdá tak někde tlak uniká mám tu samou a když natlakuje a není odběr tak nikdy nezapne ,důkladně zkontrolujte zpětné ventily jeden je ve vodárně a jeden mám ve studni ale ne zpětnou klapku za 60 kč pořídil jsen celokovovou z nerezu za 600 funguje již 5 let bez problému

marekfr*
hodnocení

no je právě otázka, zda ta klapka ve studni může mít vliv na ten tlak, nechtělo by se mi zbytečně lézt do studny. No a ta klapka ve vodárně se dá nějak zkontrolovat? Ještě bych se mohl zeptat čím máte napakovány spoje u vodárny zda klasickou koudelí nebo teflonovou páskou? Díky.

des*

Klapka by měla být i u vodárny,ta ve studni je proto aby se zbytečně dlouho nenasávalo,když ji domontujete ,tak budete mít jistotu,že voda neuniká nazpět.Klasická koudel,je už překonaná,využívají se spíš staré zásoby,nyní se těsní všechno teflonovou páskou.V praxi je to ale jedno.

olaf71*

konopí vůbec, teflon.páska u mě také ne,používám jen teflon.pastu

radek3

Co je to ta teflonová pasta? Teflonovou pásku znám - a používám, ale pastu? Jak to vypadá? (konzistence) , tuhne - nebo je stále tvárná jako silikon. tmel ...?

des*

Teflonová pasta se natře na závit,docela lehce se dotáhne,tím dotažením proběhne reakce a spoj se jakoby slepí.Po zatažení se nesmí spojem hýbat.

...spoj se jakoby slepí.Po zatažení se nesmí spojem hýbat...a drží to jak sviňa!

jirkazkladna*
hodnocení

2x

Polde mě netěsní sací koš ve studni. Zkuset uzavřít první kohout za vodárnou. Pokud vzduch nebude unikat vodárnou, je to někde v přívodu. Občas se stane, že se sací koš a v něm zpětná klapka ucpe.

olaf71*
hodnocení

0x

dělá to tak od začátku?

marekfr*
hodnocení

Ano dělá, přetěsnil jsem veškerá napojení u vodárny protože jsme si myslel, že je tam nějaká netěsnost, zkontroloval jsem tlak v měchu, ale nic z toho nepomohlo. Na spojích jsem nezaznamenal nic vlhkého, takže ty spoje by měly být ok. Záchody neprotékají, zkusím zvětšit tlak v měchu jak radil "des" a uvidím, co to udělá.

olaf71*

myslím si, že je to v pořádku. ta nádrž je jen k vyrovnání tlaku a nemá skoro žádnou zásobu, navíc ta Vaše je jen 20lt. z toho větší půlka je vzduch. já jsem měl s nádrží na 50 lt. a to už bylo lepší v porovnání s takovou jako máte Vy, tu jsem měl předtím a brzy jsem to vyhodil (shit, který častým spínáním odrovnal tlak.spínač,pak odešla membrána).

doplněno 08.10.11 12:15:

divné je ale, že to spíná, když není odběr. to pak musí utíkat tlak. vodárna samotná má zpětnou klapku?

marekfr*
hodnocení

vodárna sama zpětnou klapku asi nemá, já tam mám danou zpětnou klapku u sacího koše ve studni.

rv*
hodnocení

0x

Tlak v měchu nastavte na ty 2 atm. při vypuštěné vodě (stačí vypnout čerpadlo a otevřít kohoutek), pokud jste to tak náhodou nedělal.

hodnocení

0x

osobně teflonovou pásku nepoužívám, většinou teď nit od LOKTAITU a nebo i tu koudel v některých případech nad koudel není

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]