Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krbová vložka připojená na komín

Od: domek12 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, rád bych se optal, zdali mohu krbovou vložku o průměru kouřovodu 16cm napojit na komín , který má průměr kouřovodu 12cm.. Nastavnou nějaké problémi, když to zredukuji, jako špatný tah.., kouření z kamen.., nehoření..nebo já nevím co? děkuji za rady. P.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Pokud má komín i při menším průřezu dostatečný tah, problémy nebudou... :-D - tolik ´alchymie´ komína... *smich*

´Odpíchl´ bych se od potřebného tahu komína udávaného výrobcem vložky - ale obecně se redukování kouřovodu nedoporučuje...

doplněno 01.12.12 20:52:

Komínová ´stříška´ vliv mít určit bude... Ale jaký? - to je zase taková ´alchymie´ - záleží na směru a síle větru, na rozměrech stříšky a jejím umístění... Při bezvětří bude tah snižovat (ale o kolik? - jaké má rozměry? - je nad jedním nebo více sopouchem/y), při větru může tah srážet i zvyšovat (převládající směr větru je ve směru hebenu a nebo kolmo na něj?)...

Ta otázka je položena ´jazykem´ stavebníka z Na samotě u lesa - "Pane Lorenc, uvezu to?"

*smich*

domek12
hodnocení

komín je celkově vysoký tak 8 metrů..napojení bude bude tak ve 2metrech..já vím..že by se to asi spíše nemělo..ale když už tu krbovou vložku mám..

no uvidíme...mám tam nakonci takové zakončení..bude to mít také nějaký vliv na tah kominu? fotku přiklídám..

domek12
hodnocení

komín je celkově vysoký tak 8 metrů..napojení bude bude tak ve 2metrech..já vím..že by se to asi spíše nemělo..ale když už tu krbovou vložku mám..

no uvidíme...mám tam nakonci takové zakončení..bude to mít také nějaký vliv na tah kominu? fotku přikládám..

Krbová vložka připojená na komín
domek12
hodnocení

stříška pro dva kouřovody a má rozměry 85 x 75cm...Směr toho nejostřejšího větru jde na něj skoro kolmo.. dřív jsme tam měli kamínka starší a slabší...a i komín byl asi o metr kratší...a tah to mělo dobřý...,,,..z kamen pújde asi neprve asi dvoumetrová plechová trubka a až pak t pujde do komínu,..jestli to pomůůže...

vím...je to jako ...každý pes ..jiná ves..musí se znáát mnoho elementůů:)

hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, že budete ve vložce topit dřevem, které vyvíjí velký objem spalin, tak tem průřez komínu je malý! Vložka bude kouřit do místnosti při každém přikládání a možná stále!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]