Nejste přihlášen/a.
Zdravím, prosím vás potřeboval bych vědět jestli můžu napojit kuchyňskou digestoř na stejnou větrací rouru, kterou mám rozvedenou po koupelně a WC jedná se o panelák.
Digestoř bude mít svůj vlastní odtah (380m3/h) koupelnu + WC zatím nemám ješte koupený větráček který bych chtěl umístit někam mezi trubku co nejblíže k větrací šachtě.Jde mi o to jestli nepujde zápach z digestoře po celém jádru kde budu mit větrací mřišky.
v paneláku je v jádru běžně do větrací roury zaústěná koupelna, WC a kuchyňský zachycovač pachů... a také už málokdy ten ventilátor na střeše funguje, buď dožil, nebo ho sabotují pro jeho hlučnost ti, co bydlí hned pod střechou...nebo tam, kde jádrem občas proteče nějaká potopa, jsou ve špatně utěsněném elektrickém rozvodu ovládacích tlačítek na vzpomínaný ventilátor krabičky zaplavené, spoje zrezavěné, jistič vyhazuje, prostě to nefunguje...
vzpomínané pachy pronikající špatně odvětraným potrubím třeba doplnit ještě o cigaretový smrad...kuřáci si na hajzlíku přečtou noviny a svoje vůně ještě cigaretkou vylepší...
takže pokud pustíš popisovaný ventilátor, i ten zamýšlený do WC, začnou se o tebe možná zajímat i další sousedé, se zvědavými otázkami, a hodnotit skladbu potravy... třeba... bylo by dobré zjistit, jestli potrubí, do kterého chceš pouštět svoje a kuchynské pachy, je aspoň trochu funkční, jestli bez společného ventilátoru aspoň částečně samotížně nějaké větry přes něj projdou...
jen to nezkoušej otevřeným ohněm, teda plamenem svíčky přiloženým k otvoru větráku... pavouci dokáží vytvořit síť, která posílená třeba jemným hořlavým prachem může plamen stáhnout i o pár poschodí výše... stačí zapálit cigaretu a sledovat kouř, jak se (ne)vine...
Zdravím, tak nám to funguje máme na střeše ten točící větrník nebo jak se to jmenuje ... zkoušel jsem to i že jsem přiložil k otvoru ubrousek a parádně se přichytil málem ho to vtáhlo ... jde mi o to že ta plechová roura má dva otvory jeden sloužil do kuchyně a druhý sloužil pro koupelnu a WC oba dva otvory jsem utěsnil silikonem a vyvedl odpadní roury zatím jen kousky protože právě nevím jestli mám tu digestoř dát zvlášť když bude mít svůj ventilátor a WC s koupelnou napojit na druhý vývod.
trubka odvodu z digestoře může být zaůstěna do společného větracího systém v paneláku, na střeše by mněl být funkční odtahový ventilátor nebo aspoň hlavice která se sama prouděním vzduchu otačí a vytváří v odvětrávacím potrubí podtlak,pokud není jak píšu tak bohužel budou sousedi vědět co zrovna vaříte což třeba při přípravě husičky nebo bábovky by asi nevadilo,horší to bude když bude te dělat držky nebo vařit květák
nevidím v tom problém, jen je potřeba než se roury z Wc a kuch. setkají do společné, každou na konci osadit zpětnou klapkou. Tzn. že tlak vzduchu z potrubí od odsavače se nedostane do potrubí na Wc a obráceně. A navíc nebude ani nic cítiti od sousedů... No a sousedi? než přijdou na to kdo to tam pouští, pochopí, že je to dobré řešení a brzy se přidají..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.