Nejste přihlášen/a.
Ahoj všichni
mám takový drobný problém. Od doby, co jsem se nastěhoval do nového bytu v panelovém domě, tak mi nestále na parapetech vysedávají holubi. Neustále vrkajá a točí se. Ale co je zevšeho nejhorší je, světe div se ,jejich hovínka. Potřeboval bych poslat nějaké linky na to, kde bych levně mohl zakoupit takové ty trny, co se montují právě na parapety a neumožní holubům přistát. Pár dtránek jsem našel, ale nena mi přišla naprosto šílená. Cca okolo 100 - 300 kč/ 30cm!
Tak Vám moc děkuji za rady lidičky.
Dříve ANO, ale vyřešil/a jsem to.
buď nalep nebo jen dej za okno siluetu nějakého dravce, aby je to odpuzovalo, nebo místo těch trnů tam natáhni fólii, ale šikmo, u okna výše, aby si nemohli sednout... nebo plech, překližku, plast, prostě šikmou plochu...nebo natáhni takovou tu plastovou síťku jako na okurky, na tom se jim sedět nepodaří... časem si najdou jíného souseda...
další možnost je jednoho holuba nějak usmrtit a vyvěsit ho na výstrahu... i to občas pomůže...
Sousedka pod náma už x let vykrmuje holuby, který se tam vždycky nažerou a pak vylítnou o patro vejš, aby akorát podělali parapet. Ty ostny pomohly, je to něco jako tyhle rvtrading.cz/..., ale tak dvakrát hustší. Okna jsou plastová a parapety dost široké, takže to chtělo dát více k okraji a ty boční hroty ohnout víc do stran, aby se fakt nikam nevešli a nemohli přistát.
Nalepený dravec a trny jsou k ničemu, rovněž jsem zde hledala radu ale problém přetrval a holuby si klidně sedali na parapet s trny. .Pokud vás napadne jako mě, že zakoupené trny jsou na řídko a zhustíte je tak jsou z holubů asi fakýři a dravec vyrobený vlastnoručně zavěšený u parapetu byl jen k pobavení lidí. Teď co tu máme 4 páry poštolek je holubů aspoň méně ale pokud nebudete jako já na každé schůzy apelovat na důchodce aby je nekrmili a aby měli pro drobné ptactvo krmítko-válec tak se těch potvor nezbavíte.
Hehe, takže bez šance. Poštolky už tu jednou byli, ale prej je někdo zastřelil vzduchovkou... Takže s tim už asi neuspěju. Asi po nich brzi začnu stříkat pepřákem, nebo jim dam otrávený granule pro krysy. Taky možnost, né?
* byly
Né, jed bych nedával. Jednak mi to připadá blbý a jednak je to nebezpečný i pro jiné tvory.
Ty trny pomáhají, řekl bych. Viděl jsem je na nádraží na světelných panelech na nástupištích a nikdo tam nesedí. Jen asi musejí být dostatečně hustě osazené a musejí být dost dlouhé.
Nejspíš bych zkusil nějaké pletivo. Musí být ale tak šikmo nebo tak tvarované a tak akorát husté, aby se po něm nedalo (holubům) chodit. Nedají se přes léto na okno připevnik truhlíky s kytkama? Ty by kromě zabránění holubům v přešlapování byly i hezké. Taky by možná pomohlo vhodně natáhnout ze strany na stranu pár nějakých provázků nebo něčeho tak, aby holubi nemohli přistát na parapetu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.