Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím obarvit termoprádlo

Od: dolfiness odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

na bílém termotričku se mi udělala hnědý flek, který nejde ničím vyčistit. Nevím, ale jestli můžu obarvit termoprádlo klasickými barvami na textil. Poradíte? Jiné řešení mě bohužel nenapadá.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paja*
hodnocení

0x

Nepíšete od čeho ten flek je , ale pokud se Vám stal při praní jako , že se to obarvilo tak ještě zkuste prášek na omylem obarvené prádlo , mají ho v DM drogerii, třeba to pustí.

dolfiness
hodnocení

Děkuju za tip. :) Skvrna pravděpodobně vznikla od malé kapky krve, když se tričko dalo do pračky (mamka ho omylem hodila mezi ostatní prádlo). Vznikly tak dvě hnědé skvrny cca 5 cm vpředu i vzadu. :(( Myslíte, že na to ten prášek pomůže?

al bunda*

Co to znamená "ničím vyčistit"? Co vlastně jste už zkoušeli?

dolfiness

Zkoušeli jsme Vanish a drhnutí kartáčem a mýdlem. Spíš to mělo efekt zničení látky než vyčištění. :(

paja*
hodnocení

0x

Ten prášek je na obarvené prádlo barvou při zaprání , ale neničí to látku tak bych to zkusila a nebo pokud je to od krve tak na tyčinku s vatou co je do uší trochu Savo a potírat tu skvrnku až do zbělení a potom znovu vyprat v pračce, ale napřed zkuste trochu na rubu a ohybu látky nevím z jakého matariálu máte triko , aby to nenadělalo více škody , jinak savo na krev čistí velmi dobře.

dolfiness

Savo bych asi nepoužila, jsou to ted už skvrny skoro jako pěst a to bych spíš rozleptala půlku trička. :( A od krve to už přímo není, je to takové šedo-světle hnědé. Ten prášek teda zkusím. A kdyby to nešlo, máte nějaké zkušenosti s tím barvením? Díky.

paja*
hodnocení

0x

S barvení termoprádle zkušennosti nemám a myslím , že je to celkem riziko, protože materiály na tyto trika se skládají z více druhů vláken a barvy jsou vždy na jeden druh materiálu, ale ještě jsem si vzpoměla v té drogerii mají ještě přímo odstraňovače skvrn myslím s názvem Ďáblíka je tam i přímo na krev tak jestli nepomůže ten prášek tak ještě toto.Hodně zdaru.

dolfiness

Právě proto jsem se toho obávala, navíc tyhle termomateriály jsou dost háklivé, např. se nesmí prát nad určitou teplotu atd. TAkj á zkusím zajít do drogerie pro ty přípravky, díky moc. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]