Nejste přihlášen/a.
Prosím o rychlou radu, chci dát folii na střechu, kvůli zafoukávání sněhu. Nechci zateplovat. Mám tu folii dát na trámy, nebo mezi trámy na latě? Mám klasické tašky na latích, které jsou přibité k trámům. Je mi jasné že potom na spodek folie musím dát "okap" kvuli vodě. Díky
Gerriku,měla by to pod krytinou být difuzní (polopropustná)folie.U ní je nutná správná orientace -venek - vnitřek-.
JABRAKA
Myslím že pracnost nasazení folie ,se nevyplatí.Mně také zafukuje,dokud neleží sníh trvale na krytině a fuky nejsou ucpané.
Neřeším to,někdy je toho sněhu více,jindy méně,ale vždycky se během 3dnů "vypaří" bez následků.
jde o to že na podlahu chci naskládat zateplovací vatu a nevím jestli ji nebude vadit sníh, resp. voda. a třeba vloni toho zafoukalo hodně
aha, tak to slyším prvně. Já myslel že tu vatu stačí položit a je to. Nějaký Jutadach mám, to by mělo stačit, ne? Ale tak trochu odbíháme, tu folii dát na trámy nebo mezi trámy?
|
- základní PE podstřešní fólie pro odvětrávané střechy
Materiál a technologie- LDPE dvouvrstvá fólie zpevněná HDPE páskovou mřížkou
- propustnost pro vodní páru zajištěna mikroperforací
Aplikace- určená k pokládce na krokve
- neslepené přesahy 10 až 15 cm dle sklonu střechy
- fólii je dobré dostatečně napnout, aby lépe odolávala mechanickému namáhání větrem
- utěsnění ke konstrukcím a prostupům s pomocí
lepících a těsníc/...- pod fólií je nutno vľdy ponechat vzduchovou mezeru (mezi krokvemi) min. 3 cm (dle ČSN 731901)
Vlastnosti a určení- pro 1. stupeň těsnosti střešního pláště bez slepených spojů
- ve střešním plášti slouží jako ochrana proti vnikání povětrnostních vlivů do konstrukce šikmé střechy
- schopnost propouštět vodní páru je jen omezená a vyžaduje pod fólií odvětrávanou mezeru
- nejčastějąí použití je pro hospodářské stavby bez zateplení, přístřešky, případně tříplášťové konstrukce zateplené šikmé střechy
- lze použít i do větraných fasád
Ten Jutadach je právě ta difuzní folie.Má tu vlastnost,že zevnitř propustí vlhký vzduch a zvenčí zadrží kapičky vody.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.