Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Folie na střechu, bez zateplení

Od: gerrik* odpovědí: 8 změna:

Prosím o rychlou radu, chci dát folii na střechu, kvůli zafoukávání sněhu. Nechci zateplovat. Mám tu folii dát na trámy, nebo mezi trámy na latě? Mám klasické tašky na latích, které jsou přibité k trámům. Je mi jasné že potom na spodek folie musím dát "okap" kvuli vodě. Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Gerriku,měla by to pod krytinou být difuzní (polopropustná)folie.U ní je nutná správná orientace -venek - vnitřek-.

JABRAKA

des*

Myslím že pracnost nasazení folie ,se nevyplatí.Mně také zafukuje,dokud neleží sníh trvale na krytině a fuky nejsou ucpané.

Neřeším to,někdy je toho sněhu více,jindy méně,ale vždycky se během 3dnů "vypaří" bez následků.

gerrik*
hodnocení

jde o to že na podlahu chci naskládat zateplovací vatu a nevím jestli ji nebude vadit sníh, resp. voda. a třeba vloni toho zafoukalo hodně :(

des*

No ale ta vata musí být něčím zakrytá?Jen tak tam moc platná nebude.

gerrik*
hodnocení

aha, tak to slyším prvně. Já myslel že tu vatu stačí položit a je to. Nějaký Jutadach mám, to by mělo stačit, ne? Ale tak trochu odbíháme, tu folii dát na trámy nebo mezi trámy? *hi*

des*

Co se týče zateplení nad hurdiskami s betonem , tam skutečně aplikovat parozábranu není vhodné. Rosný bod se totiž bude nacházet v kapilárním materiálu a parozábrana umístěná pod tepelnou izolací by znemožňovala možnost odpařování vodních par do exteriéru.
Zcela opačný je však případ zateplení trámového stropu. Zde je použití parozábrany naprosto nezbytné. Tj. parozábranu je nutné umístit až pod tepelnou izolaci umístěnou v prostoru mezi trámy tak , aby se vodní páry interiéru nemohly dostávat do těchto izolací , nevznikaly kondenzace a s tím spojené následné škody (hniloby , plísně , atd. ). Navíc příslušná parozábrana musí být parotěsně spojená jak mezi sebou , tak parotěsně napojená na všechny pronikající a přiléhající stavební konstruke. Tato konstrukce bez použité parozábrany v žádném případě nevyhoví difúzní bilanci - kodenzace x výpar (dle ČSN 730540-4 Tepelná ochrana budov ).
Jan Rypl , tel.: 602194045 , rypl@juta.cz

PK-FOL MP Speciál

- základní PE podstřešní fólie pro odvětrávané střechy

Materiál a technologie

- LDPE dvouvrstvá fólie zpevněná HDPE páskovou mřížkou

- propustnost pro vodní páru zajištěna mikroperforací

Aplikace

- určená k pokládce na krokve

- neslepené přesahy 10 až 15 cm dle sklonu střechy

- fólii je dobré dostatečně napnout, aby lépe odolávala mechanickému namáhání větrem

- utěsnění ke konstrukcím a prostupům s pomocí

lepících a těsníc/...

- pod fólií je nutno vľdy ponechat vzduchovou mezeru (mezi krokvemi) min. 3 cm (dle ČSN 731901)

Vlastnosti a určení

- pro 1. stupeň těsnosti střešního pláště bez slepených spojů

- ve střešním plášti slouží jako ochrana proti vnikání povětrnostních vlivů do konstrukce šikmé střechy

- schopnost propouštět vodní páru je jen omezená a vyžaduje pod fólií odvětrávanou mezeru

- nejčastějąí použití je pro hospodářské stavby bez zateplení, přístřešky, případně tříplášťové konstrukce zateplené šikmé střechy

- lze použít i do větraných fasád

jabraka*

Ten Jutadach je právě ta difuzní folie.Má tu vlastnost,že zevnitř propustí vlhký vzduch a zvenčí zadrží kapičky vody.

JABRAKA

aaaaaaaaaa
ne pod krytinou, ale pod laťováním na krokvích. A číst kde je rub snad tazatel zvládne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]