Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatně splachuje WC

Od: decadics* odpovědí: 13 změna:

Ahoj všicí kutilové. ;) Mám doma záchod a ten často ucpává. Stačí jen docela malé ,,hovínko" XD. Mohl by ste mi někdo prsím poradit, jak tento problém vyřešit? Teď to pokaždé řeším zvonem, po tom, co většina vody z mísy pomalu odteče. Díky za odpovědi. :)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Na dně mísy (v sifonu) se po více letech používání usadí vrstva vodního kamene (až 4 cm tlustá), která není ani moc vidět. Odstranit ji chemicky je téměř nemožné. Mechanicky to sice jde, ale je to velmi pracné, navíc hrozí rozbití mísy (mísu v tom případě musíte denontovat, abyste se dostal z obou stran). Nejjednoduší a nejrychlejší je mísa nová (a máte na několik dalších desetiletí pokoj).

nabojnicka

Dobrý den, kdo mne nezná, nepozná. Cítím povinnost podělit se o další a velmi jednoduchou metodu odstranění vodního (přímo močového) kamene. Rossmann k tom účelu prodáva tablety "domol" WC-reiniger tabs v balení 8 ks za cca 30,-. Podědila jsem po rodičích mimo jiné i WC mísu typu Panama, odpad téměř neprůchodný. Večer jsem do sifonu hodila 2 tablety a ráno šel vodní kámen snadno odloupat. Bylo toho 1/2 kýble. Mějte se fajn. Zdraví ráže 22.

pecenkav*
hodnocení

3x

Protoze se tim zivim, tak muzu rict, ze to stejne skonci sundanim misy, tak bych to udelal rovnou a usetril bych si praci. Neni to tolik prace a zvlast v panelaku.

A jenom tak bokem, pri zvonovani se neceka na odteceni vetsiny vody, ale naopak se vyuziva to mnozstvi na pumpovani, tim se cisti a ne jenom to hovno za sucha prostrkat skrz

pecenka, *palec*, souhlas. Demontovat dva šroubky a jednu hadičku? to je na pár minut...

magdone, souhlas se sundáním, ale nový WC? ,,,nejdříve zjistit co je v trubce...nebo míse...

hodnocení

2x

decadics, musíte zjistit proč se to ucpává. Minulý týden byl problém...malý synek schodil to voňavé sítko do mísy, nevšiml si a spláchnul.

nevím jaký máte záchod, jak připevněn, ale někdy bývá jednodušší odšroubovat mísu a protáhnout ruku přes mísu...kouknout do trubky...

decadics*

Děkuji za reakci. Uvidíme. Toto řešení nechám až jako poslední možnost. :) Jinak, WC mám staré panelékové. Je mi 22 a právě jsem se přestěhoval od rodičů do ,,vlastního". :)

když se zvonem pošle výkal dál, tak otvor je něčím zmenšen. Pocybuji že kyselina pomůže? Něco je v cestě, třeba hadr při vylévání kbelíku...

ale zkuste vše možné, páč to je problém, pokud každé ráno při tom musíte myslet, zdali to spláchne, nebo budete běhat a zvonovat...

hodnocení

2x

kyselinu solnou nalit do mísy zavřít a nechat pusobit ale pozor je to kyselina držte se návodu! stoji asi 29kč 1l

decadics*

Děkuji za odpověď. Zkusím to. Mám doma čistič odpadů. Složení: Chlorman sodný, hydroxid sodný a myristyldimethylaminoxid. Je to zásada, ale myslim, že bude fungovat i tak. Nadruhou stranu musím konstovat, že vůbec netuším, jak se ona látka k místu ucpání dostane... Předpokládám, že inkriminované místo v potrubí bude suché. Jinak, bydlím v panelovém domě ve 2. p.

myslim že to bude neco jalo krtek to byste musel zalit horkou vodou ja bych se držel kyseliny!

hanher*
hodnocení

0x

Nejíst tolik *hi*

janekdol*
hodnocení

0x

Zdravim, pokud bydlite v rodinem domku s jimkou, zjistete jestli neni plna

technoman*
hodnocení

0x

Z osobní zkušenosti doporučuju odmontovat mísu, otočit ji a zkontrolovat výtok z kolena sifonu. U nás byl výtok zacpán vodním kamenem tak, že díra prům. 100 mm byla zanešena z 80%! Po odsekání vod. kamene z kolena sifonu funguje záchod jako nový!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]