Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych poradit, jak opravit stěny před malováním. Jedná se o obývací pokoj v panelovém bytě a na stropech jsou nerovnosti po předešlých opravách. Díry po zadělávání kabelů jsou vystouplé a hrbolaté a zřejmě je to nějaké lepidlo. Jak mám stěnu opravit, aby nerovnosti zmizely? Mělo by se to něčím jen oškrábat nebo celé překytovat? A ještě jedna otázka: Chtěla bych pokoj vymalovat tak aby měl bílé rantly a zbytek jinou barvu. Jak docílit toho aby ta tmavá barva nehodila cákance i do toho bílého rantlu? i když si rantl vytvořím přelepení pásky, aby po strhnutí sen nesundala i kus barvy a nebo nezormázla barvu? Děkuju moc.
před pár měsíci jsme řešily stejný problém a nakonec jsme velké nerovnosti oškrábali a hladkých zdí docílili pomocí takzvané finální stěrky( v našem případě ,,rokofinal,,)je to taková pasta která se velice jednoduše nanášív celé ploše a síle max cca12mm , poté lehce přebrousí smirglem a efekt hladkých zdí byl opravdu úžasný i když jsme vše dělali sami, podotýkám však že určitou manuelní zručnost to vyžaduje přeji hodně štěstí
takže nemusím oškrábat ty nerovnosti, ale tou pastou to zahladit do rovna? nebude to pak vydět, jak je to vystouplé?zručnost mi nechybí, toho se nebojím protože celý strop je v podstatě rovný, ale uprostřed přes celou místnost je pruh cca 10cm, kde to někdo po*ral a je tam boule, jak někdo zakrýval kabely, jak vedl...tak proto se ptam, jak by to mělo probíhat, to zarovnání
Děkuji moc.
Já tvrdím oškrábat,nic na tom není,stačí to pořádně namočit a širokou škrabkou.Kopec do vytracena dá mnohem víc práce.
Pokud je tam výstupek vytvořený na drážce pro kabel lepidlem, tak oškrabání nepomůže. Jediné řešení je vzít brusný kotouč a brousit!
Hrboly po sádrování se nejlíp obrousí brusnou síťkou.Je mnohem lepší,než smirkový papír po zbroušení hrbolů je nutno seškrabat staré nátěry -namočit a širokou špachtlí se odstraní.Pak nerovnosti,které se nejlépe projeví při bočním osvětleni vyrovnají se finální stěrkou.(pro sádrokartony)Při použití krycí pásky je nutné ji lepit na dokonale zaschlou barvu a přilepit jen zlehka.
JABRAKA
Stěny a strop oškrábat od starého nátěru nasucho nebo navlhčit, přebrousit brusnou mřížkou zrnitost 120-180, vady přestěrkovat malířskou nebo jinou stěrkou. Napenetrovat, vymalovat. Co se týká těch kabelů ve stropě, možná je tam slabá vrstva omítky, tak nebylo jiné řešení, než to takhle omítnout, to byste je musela zasekat víc do hloubky a do panelu to není žádná sranda. Možná to jen elektrikáři odflákli a jestli to dělali sádrou, taky to půjde ztuha brousit. Co se týká bílého rantlu, já osobně maloval až po strop, bílý rantl opticky sníží místnost a možná ještě víc zvýrazní křivý strop. Papírová páska sebou může strhnout předešlou barvu, ale pokud je dobře napenetrované, neměl by s tím být problém. Jen Válečkem se mi zdálo, že se barva dostává pod pásku, možná ji váleček přizvedával, takže kraje dělat štěkou tak, aby se páska přitláčela a barva se netlačila pod pásku. Cákance jsem neměl, ale dají se opět přetřít bílou barvou, záleží jak budete šikovná. stirecek.rajce.idnes.cz/...#
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.