Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Jsem nájemníkem v bytě co má majitel v os. vlastnictví.Před 10 dny mi bylo oznámeno že bude probíhat rekonstrukce bytu-stoupačky kuchyně, podlaha v ložnici. Jsem teď ve zbylé místnosti kde rekonstr. neprobíhají, ale nedá se tam být protože všudepřítomný prach z bouraných zdí mi rozjel alergii. Mám v tomto případě nárok na úhradu pobytu v hotelu po dobu rekounstrukce? Či jinou náhradu? Děkuji za případné rady.
Trvalé bydliště s tím nemá co dělat. Pakliže tedy máte platnou nájemní smlouvu, žádal bych snížení či dokonce prominutí nájmu z důvodu neobyvatelnosti po dobu rekonstrukce. Pakliže je s majitelem rozumná řeč, pochopí to a sleví. Máte nárok na náhradní ubytování (ne samozřejmě hotel), ale to je věcí majitele, jak se s tím vypořádá. A vstup majiteli umožnit musíte, alespoň na dobu nezbytně nutnou k provedení opravy.
Asi záleží na tom, jestli jste tam "legálně" máte tam trvalé bydliště. Pak by se to dalo řešit o "něco" lépe?! Bohužel bych konstatovala, že jste si to měl s majitelem vyříkat a domluvit podrobnosti dopředu a né když jsou práce v plném proudu. On je taky musel někdo do "Vašeho" bytu pustit. A taky záleží na tom, jak s majitelem vycházíte ... Rozhodně by mohl přistoupit na snížení nájmu v dočasně neobyvatelném bytě - v době rekonstrukce, ale s placením hotelu se dle mého rozlučte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.