Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny stavaře.
Poraďte prosím čím vyplnit spáru mezi zdí domu a asfaltovým chodníkem. Je asi tak 1-3cm široká, a 2x11m dlouhá, hloubku bych upravil nějakým zásypem, nebo betonem na cca 1-3cm(moje představa, možná blbá). A na vrch bych ji chtěl něčím zalít-vyplnit, aby mi tam zbytečně nezatékala voda z chodníku. Moje představa je něco, co bude ?ASI? trvale plastické(možná nemusí být), je to venku, asi by to nemělo moc pracovat s teplotou. Nebo ano? stejně s asfaltem? Mělo by to být vodovzdorné. Nějaký typ hydroizolace? Mě napadl gumoasfalt. Znamý radí plastifikátor do betonu. Nevím. Poraďte prosím s čím na to jít.
Aha, moje otravný dotazy nesou ovoce, hi. Teď jsem mluvil telefonicky s kamarádem, a prý by mi beton i s plastifikátorem v zimě rozežrala sůl. Prý sůl dokáže beton rozrušit. Takže beton si škrtám.
doplněno 03.10.11 20:13:Milane myslíte, že by mělo smysl natřít stěnu v té spáře a cca 5cm do výšky tekutou hydroizolací? Případně ji dát i pod ten gumoasfalt?
lui, nejdříve se přiznám k pro mě nové informaci
lui a luis je asi každý jiný,,,,
lui, nevím nic o otravných dotazech. tekutou hydroizolaci tam můžete dát, ale je to jako ve vtipu s jeptiškou a svíčkou.
Takže doporučuji jen ten gumoasfal a několik nátěrů. Třeba i 10 cm vysoko.
doplněno 03.10.11 22:24:ano, máte pravdu, pokud jde o barvu, dejte tekutou lepenku. Klidně použijte i těsnící systém
Moje omluva, Otravnými dotazy jsem myslel moje telefonáty známým, ke stejnému tématu. Nikoliv dotaz tady.
Ano luis je někdo jiný. Hi. Měl jsem občas pocit že si to pletete, ale nebyl jsem si jistý, a nebylo to nikdy důležité,tak jsem to nechal být.
No, on ten gumoasfalt je černej, aspoň si myslím, takže co nejmíň na zeď. Jen do té spáry. Přeci jen je to do ulice. A co jsem viděl hydroizolace, třeba co mi dávali do koupelny pod betonovou podlahu, tak ta byla taková našedlá, takže by tak na tom chodníku neprovokovala. Proto jsem myslel použít tu hydroizolaci...Ono stačí opravdu jen dva tři cm. Víc ty vody nikdy není.
jsou v prodeji dva druhy, jeden takový textilní a druhý, vypadá lepší, takový umělý, ale ten je právě horší. Kupte ten textilní!
K čemu by vám bylo pár centimetrů hydroizolačního nátěru na zdi, kdyby voda stejně vtékala do spáry a vsakovala se o pár centimetrů níže?
Zkuste ten gumoasfalt, to je také výborná izolace proti vodě. A vzhledem k účelu (potřebujete větší množství za málo peněz, bez nároku na dokonale hladký povrch) zřejmě nejvhodnější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.