Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teplota kotle - snímač teploty

Od: michalll* odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

v nedávno koupeném domě, v kotelně, který je osazena kotlem Viadrus, jsem odizoloval dvě trubky, co vedly z kotle, byly zaizolované skelnou vatou a hliníkovým papírem, odizoloval jsem je, abych měl i ve sklepě zdroj tepla hlavně pro vedlejší garáž v domě, ale to není hlavní.

Když jsem odizoloval trubku nad kotlem, tak jsem odhalil i čidlo s ukazatelem teploty, předtím jsem myslel, že je to čidlo na nějakém závitu zapuštěné do trubky a neřešil ho, ukázalo se ale, že je pouze přiložené k trubce, stáhlé drátem, což si myslím, že nemůže měřit 100% přesně a dobře, taky že čidlo teploty na kotli ukazovalo vždy trochu jinak, vesměs o 10 stupnů více.

Ještě větší záhadou mi je, proč s čidla vede drát, nějaká dvoj nebo troj linka a vede do zvonku, co je ve sklepě, buďto si z něj bere jen proud, což ale nevím na co, nebo je napojený na zvonek, který rozezvoní, když teplota dosáhne červené hodnoty?

Dokážete mi prosím někdo poradit, zaprvé jestli je to čidlo takto přesné nebo ho namontovat jinak? Zadruhé jeslti je to čidlo přímo ke kotli, nebo s kotlem bylo pouze čidlo co je přímo v kotli i s barometrem? Zatřetí co je to za drát a k čemu?

Viz fota, děkuji

Teplota kotle - snímač teploty

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

michalll*
hodnocení

Další foto

Teplota kotle - snímač teploty #2
hahanaj*

to se nějakej kutil pojistil, kdyby se kotel přetopil ,tak by asi mu to alarmovalo - jo lidé vymyslí někdy věci *smich*

michalll*
hodnocení

Takže je to napojené na zvonek? Ale nechápu, proč to napojoval na zvonek, když má kotel chladící smyčku? A hlavní je tedy použití teploměru na kotli ano?

ladaadal*
hodnocení

0x

zaprvé - to čidlo nemusí být tak přesné, když podměřuje o 10°C, tak prostě o těch 10°nastavíš červenou rafičku

zadruhé - ke kotli to není, k němu je jen to, co je v něm, ostatní se dokupuje navíc

zatřetí - bude to drát ke zvonku.

Myslím, že je to klasický domamont, když se kotel přetopil, zazvonil zvonek, respektive o chvilku dřív. Já to slyším v radiátorech, ale tohle měl určitě původní majitel - kutil - udělané tak, aby to zvonilo chvilku před varem. Prostě si to párkrát zkusil přetopit a seřídit, ovšem, tím, že jsi odbalil izolaci jsi to vlastně vyřadil z provozu, takže to buď můžeš nainstalovat jako samodomo zpět, nebo to prostě ulož do krabičky pro strýčka příhodu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]