Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spoj sadrokartonových desek

Od: kalimero* odpovědí: 1 změna:

Zdravím,

potřeboval bych prosím poradit s problémem. V místnosti, kterou jsem renovoval s použitím SDK desek, které jsem použil jak na strop, tak i na stěny, se mi ve spoji obou desek (strop - stěna) nepovedlo napojení podle mých představ. Znamená to to, že tmel na sádrokarton mi "zalezl" do spáry a po vymalování to nevypadá pěkně:(. To, že jsem neměl chvátat a pořádně to udělat - to vím. Spíše bych potřeboval poradit, jakým způsobem to opravit. Lištu tam lepit nechci (jsou moc široké), pokud by neexistovalo něco, co by zakrylo pouze tento spoj, který je cca. 10-15mm. Neviděl jsem ale, že by někde tak slabé lišty prodávali. Ve finále bych chtěl, aby to bylo možné přetřít HETem, nebo Primalexem,stejně jako desky a aby se na to chytl stejně jako na SDK.

Děkuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Mněl jsem ten samý problém a vyřešil zascvrklý tmel do spáry tím že jsem na tyto místa nanesl další vrstvu tmelu, tedy tmel na tmel až do úplného vyrovnání. Musíte počítat s tím že tmel se scvrkává, tak se musí občas ve spárách doplnit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]