Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení stropu... správně nebo jinak?

Od: kojot odpovědí: 7 změna:

Zdravím Vás všechny znalé a zkušené.Chci zateplit strop,použití materiálů ze vnitř skladba ...

SDK,parotěs.folie,konstrukce(prostor mezi stávajícím stropem30cm),vata tl.200mm(knauf classic,isover domo 0,039,UrsaDF39),původní strop(omítka,palach,prkna-v nové zástavbě jen prkna),trámy14x16,mezi ně opět vata 160mm a záklop prkna(kvůli chození).

Půdní prostor je nachystán na bydlení,takže je zde paropropust.folie Master max.

Jde mi o to,jak již jsem brouzdal ve vašich poznatcích,aby se něco nekondenzovalo,fleky na SDK atd.

Samozřejmě vše bude ohledně konstrukce SDK,folie atd správně provedeno.Jde jen o to,jestli té vaty není moc-málo atd.DFěkuji za reakce.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ko
hodnocení

0x

A ta místnost ve které snižujete strop je vytápěná nebo ne?

kojot
hodnocení

ano,je to RD,kde stěny budou zatepleny 10cm ,topení radiátory,krbová kamna s výměníkem +plyn.kotel

ko
hodnocení

0x

V případě vytápěné místnosti je zbytečné rvát tam tolik vaty, 6- 10cm je dostačující, jen kvůli tomu aby teplo neprostupovalo hned do podkroví. Měl jsem to tak v projektu na baráku(mj. mám stejnou skladbu stropu). Udělal jsem to podle projektanta, který navrhnul 6 cm. Dal jsem 6 cm vaty a bydlení v domě to později potvrdilo.Parotěsná folie v tomto případě je také zbytečná.(také konzultováno s projektantem)nožství vodních par je zanedbatelné(s vyjímkou kuchyně bez odsavače a třeba koupelny, tam už ano).Ale to není váš případ.

ko

Ještě abychom si rozuměli, mám zato, že podkroví budete obývat a máte ho zetepleno(budete v brzké budoucnosti zateplovat). Jesliže plánujete podkroví někdy někdy izolovat a obývat, samozřejmě použijte vámi navrhovanou skladbu.

hodnocení

0x

kojote, kdy se bude obývat podkroví?

doplněno 03.10.11 11:33:

kojote, zkuste mě nalézt on line na ICQ skype tele...

cukrar.rajce.idnes.cz/...

najdeme nějaké řešení.

doplněno 03.10.11 17:50:

kojote, až to nafotíte

milan.cukrar@volny.cz

kojot
hodnocení

no to je do budoucna,ale spíše bych se do půdy nepouštěl.Takže třeba děti za 20 let...

kojot

mé číslo je 604 812956,stačí prozvonit,brnknu Vám.Děkuji za ochotu poradit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]